Rusia a făcut suficient pentru a fi exclusă din OMC

27

Sancțiunile instituite de Rusia împotriva Uniunii Europene și altor state încalcă regulile Organizației Mondiale a Comerțului (OMC) și ar putea deveni un motiv pentru excluderea ei din această organizație, a declarat ministrul polonez al agriculturii Marek Sawicki, într-un interviu apărut vineri în publicația Gazeta Wyborcza, citată de agenția de presă Unian.

Rusia nu respectă acordurile internaționale atunci când consideră că există o amenințare la adresa intereselor sale. Cu o săptămână în urmă, am efectuat un volum mare de muncă, care ar fi trebuit să rezolve situația legată de interdicția la fructele și legumele din Polonia‘, a afirmat ministrul polonez, subliniind că embargoul Rusiei încalcă evident normele OMC.

‘Nu ne-am așteptat însă că Rusia va merge mai departe. Interdicția la importurile pe ansamblul UE reprezintă o încălcare totală’ a regulilor OMC, a spus el, adăugând că Rusia poate fi sancționată pentru aceste măsuri.

‘Aceste violări în masă din partea Rusiei sunt destul de mari pentru a risca excluderea din OMC’, a declarat ministrul polonez al agriculturii, indicând că acest lucru va fi posibil dacă după plângeri din partea UE vor urma acțiuni consecvente.

După embargoul impus majorității importurilor de produse alimentare din UE, Canada, Australia, Norvegia și SUA, Rusia a declarat că intenționează să instituie ‘măsuri de protecție’ în domeniul industriei auto, construcției de avioane și navale. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News