Ruşii Roman Abramovici şi Alisher Usmanov, în top 10 cei mai bogaţi oameni din Marea Britanie

Oligarhii ruşi Roman Abramovici şi Alisher Usmanov figurează în topul primilor zece cei mai bogaţi locuitori din Marea Britanie, potrivit Sunday Times Rich List, publicată duminică (25 aprilie 2010) într-un supliment al ziarului britanic Sunday Times.

Respectând tradiţia ultimilor ani, cel mai bogat rus din listă şi al doilea din clasamentul general este proprietarul clubului londonez de fotbal „Chelsea” , fostul guvernator al regiunii Ciukotka, Roman Abramovici. Potrivit estimărilor publicaţiei, el şi-a sporit averea de anul trecut cu 6% şi are 7,4 miliarde de lire sterline.

Următorul rus din „top zece” este omul de afaceri Alisher Usmanov, acţionar la companii din domeniul metalurgic şi al clubului londonez de fotbal „Arsenal”. Potrivit datelor Sunday Times, el are 4,7 de miliarde de lire sterline. Usmanov a făcut un salt remarcabil de anul trecut, urcând de pe locul 18 pe locul 6.

Primul loc este ocupat de omul de afaceri indian Lakshmi Nivas Mittal, fondatorul şi deţinătorul Mittal Group, coproprietarul celei mai mari companii metalurgice ArcelorMittal. Averea lui este estimată la 22,5 miliarde de lire sterline. Întreaga listă a Sunday Times îi prezintă pe 1000 cei mai bogaţi oameni din Marea Britanie, care împart între ei o avere de 355 de miliarde de lire sterline. În ciuda crizei economice, suma a crescut cu aproape o treime, sau cu 77,2 miliarde, faţă anul trecut.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata