Săptămâna Modei de la New York va prezenta colecţii de Britney Spears şi Miley Cyrus

Săptămâna Modei de la New York, organizată între 4 și 11 septembrie, va prezenta în acest an colecțiile unor vedete ca Britney Spears și Miley Cyrus, informează miercuri agenția EFE.

Urmând exemplul Victoriei Beckham, care s-a lansat cu succes în modă în 2008, Britney Spears își prezintă în acest an colecția de lenjerie de corp, în timp ce Miley Cyrus promite să atragă atenția prin colaborarea sa cu Jeremy Scott pentru Moschino. O altă aspirantă la podiumul modei este Serena Williams, care își va îmbina ambițiile de la US Open cu prezentarea din 9 septembrie, a doua zi după închiderea turneului internațional de tenis. Toate aceste colecții vor fi prezentate în afara podiumului oficial.

Colecțiile pentru sezonul primăvară/vară 2015 vor defila pe podiumul de la Lincoln Center. Anul acesta, notează EFE, se remarcă prezența tânărului creator spaniol Roberto Etxeberría, născut la Eibar, în 1976. El completează „familia spaniolă” formată din veteranul Custo Barcelona, Desigual, Pedro del Hierro și DelPozo.

La Săptămâna Modei de la New York vor fi prezente însă și numele mari din lumea modei, care au făcut ca New York-ul să devină una dintre capitalele de referință ale eleganței. America Latină va fi reprezentată de Carolina Herrera și de Oscar de la Renta, în timp ce gazdele vor fi prezente prin nume ca Ralph Lauren, Donna Karan și Calvin Klein.

Din partea Europei, pe podiumul de la New York vor defila creațiile Dianei Von Furstenberg și ale unor titani precum Versace, care își va prezenta noua linie „hipster” — Versus Versace — creată de designerul Anthony Vaccarello. Nu vor lipsi nici creatorii preferați de prima doamnă a SUA Narciso Rodríguez, Jason Wu și Thakoon sau „copiii răsfățați” ai influentei Anna Wintour, directoarea revistei Vogue, Alexander Wang și Altuzarra.

Designerul care va închide ediția de anul acesta a New York Fashion Week va fi talentatul Marc Jacobs, prezent, ca întotdeauna, cu două linii de creații: una mai sofisticată, care îi poartă numele, și una mai experimentală, dar mai interesantă și mai „accesibilă”, „Marc by Marc Jacobs”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata