Sârbul Filip Filipovic, declarat cel mai bun poloist al lumii în 2014

Sârbul Filip Filipovic a fost declarat cel mai bun poloist al lumii în anul 2014, a anunțat Federația Internațională de Natație (FINA), citată de agenția Tanjug.

Filipovic a câștigat medalia de aur la Campionatul European cu naționala Serbiei, dar și Liga Mondială. Filipovic a fost ales pentru a doua oară cel mai bun poloist al lumii, după ce primise acest trofeu și în 2011.

Poloistul sârb, care joacă la formația italiană Pro Recco, a afirmat că acest titlu este pentru el ca orice alt trofeu, un indicator al succesului echipei sale și al calității coechipierilor, iar faptul că a cucerit din nou acest titlu îi conferă o importanță și mai mare. Filipovic a ținut să le mulțumească antrenorilor săi, care l-au îndrumat pe calea cea bună, dar și familiei, care i-a dat încrederea să fie mai bun zi de zi.

Lista candidaților pentru titlul de poloistul anului a mai inclus doi jucători sârbi, portarul Gojko Pijetlovic (CSM Digi Oradea) și Dusan Mandic, maghiarii Denes Varga și Daniel Varga, precum și americanul Bret Bonanni.

Filipovic va fi recompensat cu premiul de poloistul anului în cadrul unei ceremonii speciale care va avea loc la Doha (Qatar), cu prilejul Campionatelor Europene înot în bazin scurt (25 de metri), programate în perioada 3-7 decembrie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata