Sex, bani şi „feng shui” pentru o moştenire…

Un playboy devenit maestru “feng shui”, o milionară excentrică celebră pentru corsetele ei din piele şi o avere estimată la 4,2 miliarde de dolari, care ar putea fi de fapt de 3 ori mai mare.

Sunt protagoniştii ultimei ‘telenovele’ care ţine cu sufletul la gură oraşul Hong Kong, unde tocmai s-a pronunţat sentinţa în procesul vizând moştenirea milionarei Nina Wang, una dintre cele mai bogate femei din Asia, potrivit revistei Forbes.
La 69 de ani, preşedinta companiei Chinachem a murit în aprilie 2007 de cancer. A lăsat în spate o familie neconsolată şi pe Tony Chan, maestrul său de ‘feng shui’ cu 20 de ani mai tânăr, care devenise clarvăzătorul personal şi amantul său ocazional, notează ziarul ABC.

După cât se pare Tony, care înainte de a deveni clarvăzător fusese chelner, vânzător auto, tehnician de marketing şi exportator de echipamente informatice a vrăjit-o pe Nina Wang cu calităţile sale umane şi spirituale.
Motiv pentru care ea ar fi întocmit un nou testament la 16 octombrie 2006 în care îi lăsa acestuia întreaga moştenire. Problema este că familia Ninei Wang dispune de alt testament, datat 28 iulie 2002, care destina întreaga moştenire fundaţiei de caritate a companiei, pe care o înfiinţase alături de defunctul ei soţ, magnatul Teddy Wang.

În mod curios ‘micuţa Dulce”, cum era cunoscută pentru asemănarea cu un personaj din benzile desenate japoneze, a trebuit să se bată în proces pentru averea soţului, având în vedere că Teddy Wang a fost răpit în 1990 şi deşi s-a plătit o răscumpărare de 33 de milioane de dolari (23,6 de milioane de euro), corpul său nu a fost găsit niciodată. 9 ani mai târziu, el a fost declarat oficial mort, dar Nina Wang, născută la în 1937 la Shanghai sub numele de Kung Yusum, a trebuit să se lupte în tribunale pentru moştenirea împotriva socrului ei, Wang Dinshin.

Deşi judecătorul a decis în favoarea văduvei cu doar doi ani înainte de moartea sa, Nina a avut timp să multiplice averea soţului transformând compania, Chinachem, într-una din societăţile imobiliare cele mai puternice din lume, construind 300 de zgârie nori în aceşti ani. Atât de râvnită este moştenirea Nina Wang, încât judecătorul Înaltei Curţi din Hong Kong, Lam Man-hon, a decis în favorea familiei considerând că testamentul din 2006 invocat de amant este un fals.
‘Semnătura a fost falsificată cu multă grijă, dar tribunalul nu crede că relaţia Ninei era atât de importantă încât să-şi lase întreaga averecuiva fără să ţină cont de angajamentele şi responsabilităţile sale’, se arată în sentinţa.

Acest caz, care s-a aflat în atenţia opiniei publice hong-koneze pentru amestecul său de sex, bani şi “feng shui” – populara filosofie orientală care studiază amplasarea obiectelor pentru profita de maxima lor energie naturală – a dezvăluit că Tony Chan a fost destinatarul a mari sume de bani şi de cadouri din partea Nina în schimbul unor favoruri sexuale.
A-l face destinatarul întregii sale averi este însă altceva, având în vedere că Nina a considerat acţiunile caritabile pe deasupra lui Chan şi ar fi vrut ca relaţia ei secretă să fie îngropată odată cu ea.

După ce a văzut cum ies la iveală detalii sordide ale acestei relaţii, cu dezvăluiri făcute presei de Tony Chan, familia Ninei a aplaudat uşurată sentinţa judecătorească. ‘Am câştigat. Există dreptate pe lumea asta’, a spus fratele ei , Kung Yan-sum. Între timp, avocaţii au asigurat că Tony Chan este ‘deazmăgiť dar că va face recurs. La dezamăgire s-ar putea adăuga acum posibilitatea de a fi acuzat de falsificarea testamentului Ninei Wang, acuzaţii care dacă vor fi probate i-ar putea atrage 14 ani de închisoare.

Distrus şi fără bani, clarvăzătorul ar putea avea nevoie de ceva mai mult decât de filosofia feng shui pentru a se resemna că averea de 3 miliarde de euro a Ninei Wang a găsit unt moştenitor, altul decât el.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata