Sindicatele din Grecia se pregătesc de noi proteste

Sindicatele din Grecia au lansat miercuri, 5 mai, un apel privind participarea la noi proteste joi după-amiază, în centrul Atenei, în contextul în care proiectul de lege legat de noile măsuri de austeritate va fi supus votului în parlament.

Atena a fost în haos miercuri din cauza celor mai violente confruntări din ultimii doi ani, în urma cărora trei persoane şi-au pierdut viaţa din cauza unui incendiu la o bancă, declanşat de câţiva manifestanţi, iar alte 40 au fost rănite.

Conform ultimelor date ale poliţiei, 70 de persoane au fost arestate miercuri în timpul violenţelor. Dintre acestea, 25 au fost reţinute pentru ultraj şi vandalism, trei pentru furt din magazine, zece pentru că au ocupat o clădire în districtul Exarchia, care a fost de multe ori în ultimii ani scena unor violenţe.

Cerându-le oamenilor să nu se teamă, sindicatele apropiate partidelor de stânga au făcut apel la greci să iasă din nou pe străzi pentru a protesta împotriva măsurilor de austeritate ale guvernului.

Guvernul socialist a anunţat duminică un nou plan de măsuri de austeritate pentru a obţine ajutorul financiar de 110 miliarde de euro de la statele din zona euro şi de la Fondul Monetar Internaţional.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata