Slujbă „Star Wars” într-o biserică din Berlin

14

O slujbă inspirată din filmul „Star Wars” se va ține duminică într-o biserică din Berlin la inițiativa a doi viitori pastori protestanți care și-au propus să prezinte credincioșilor similitudinile dintre tradițiile creștine și celebra serie cinematografică de mare succes, ajunsă la cel de-al 7-lea episod, relatează EFE luni.

Serviciul religios se va numi „Star Wars: The Force Awakens” („Trezirea Forței”), la fel ca și cel mai recent episod, prezentat în premieră mondială în SUA la 14 decembrie. După cum a informat postul regional de televiziune RBB, mesa de la Biserica Sion, din centrul capitalei germane, va include și muzică de orgă inspirată din „Războiul stelelor”.

„Niciodată nu voi intra în partea întunecată”, afirmă personajul Luke Skywalker în episodul numărul 6, iar cei doi pastori, Lucas Ludewig și Ulrike Garve, susțin că aceste cuvinte se potrivesc perfect cu un pasaj din Biblie, care propovăduiește „să nu te lași învins de Rău, ci să învingi Răul cu ajutorul Binelui”.

„Cu cât discutăm mai mult despre acest subiect, cu atât găsim tot mai multe paralelisme între obiceiurile creștine și aceste filme”, au declarat cele două fețe bisericești.

Pentru a asigura o atmosferă cât mai apropiată de a filmelor cu războaie intergalactice, organizatorii au promis că toți cei care vor veni la slujbă în costume amintind de „Star Wars” vor putea câștiga la o tombolă bilete la așteptatul lungmetraj, care va rula la Berlin începând de miercuri. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto; starwars.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata