Sony ridică perspectivele pe fondul creșterii divertismentului la domiciliu, dar se străduiește să construiască mai multe PS5

Compania japoneză Sony Corp și-a ridicat perspectivele de profit pe tot parcursul anului cu o treime, ajutată de cererea alimentată de pandemie pentru jocuri, filme și alte tipuri de conținut, dar a declarat că se luptă să construiască suficiente console PlayStation 5 pe fondul unei penurii globale de semiconductori.

Conglomeratul de electronice și divertisment a declarat miercuri că unii clienți ar putea fi nevoiți să aștepte mai mult pentru consolele lor, întrucât concurează pentru cipuri cu alte companii, de la producătorii de smartphone-uri la companiile auto.

„Este dificil pentru noi să creștem producția de PS5 pe fondul penuriei de semiconductori și a altor componente”, a declarat directorul financiar, Hiroki Totoki, într-o declarație de presă.

Sony se așteaptă să vândă peste 7,6 milioane de console PS5 până la sfârșitul lunii martie, a adăugat el.

PS5, care se vinde cu până la 500 de dolari, s-a vândut rapid după lansarea sa pe site-urile de vânzare cu amănuntul online din Statele Unite și Japonia în noiembrie, datorită cererii de jocuri video a persoanelor blocate acasă din cauza pandemiei coronavirusului.

De asemenea, se așteaptă ca trecerea la noua consolă de jocuri să încurajeze jucătorii să treacă la descărcări online sau servicii de abonament, ajutând Sony să crească profitabilitatea unității sale de jocuri.

Sony se așteaptă acum la un profit operațional de 940 miliarde de yeni (8,95 miliarde de dolari) în cele 12 luni până în martie, comparativ cu cei 700 de miliarde de yeni pe care îi prognozase anterior.

Totoki a mai spus că Sony a reluat unele livrări de senzori de imagine către clienții din China de la sfârșitul lunii noiembrie.

Sony se îngrijorase cu privire la impactul potențial asupra afacerii sale cu senzori în urma restricțiilor din SUA privind vânzarea de cipuri folosind tehnologia SUA către producătorul chinez de smartphone-uri Huawei Technologies Co Ltd.

În noiembrie, Huawei a dezvăluit planurile de a-și vinde producătorul de smartphone-uri Honor, marca de buget. După separare, luna trecută Honor a declarat că a semnat acorduri cu furnizorii de cipuri și producătorii de componente, inclusiv Sony.

Huawei a fost cel de-al doilea cel mai mare client al senzorului de imagine al Sony după Apple Inc, reprezentând aproximativ cincime din veniturile sale din senzori de 10 miliarde de dolari, potrivit analiștilor.

Profitul operațional Sony pentru trimestrul octombrie-decembrie a crescut cu 20% la 359,2 miliarde de yeni față de un an în urmă, cu mult peste o estimare consensuală de 179 miliarde de yeni de la șase analiști chestionați de Refinitiv.

Mai bine cunoscut din punct de vedere istoric pentru hardware, cum ar fi playerul de muzică Walkman și televizoarele, Sony a investit mult în ultimii ani în consolidarea ofertelor sale de divertisment, în timp ce și-a eficientizat activitatea de electronice de larg consum.

Anul acesta intenționează să închidă o fabrică din Malaezia care produce echipamente audio pentru casă, căști și alte produse.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata