Statul Islamic a executat „zeci de soldaţi” sirieni capturaţi în nord

17

Jihadiștii ultraradicali ai Statului Islamic (SI) au executat ‘zeci de soldați’ sirieni care au fugit de la baza aeriană din Tabaqa, din nordul Siriei, a declarat joi un ONG, în timp ce conturile pe Twitter ale jihadiștilor făceau referire la 200 de morți, informează AFP.

‘Zeci de militari sirieni, capturați în timp ce fugeau către Esraya, în provincia Hama, după capturarea de către SI a bazei lor aeriene din Tabaqa, au fost executați de către jihadiști în noaptea de miercuri spre joi’, a declarat Rami Abdel Rahmane, directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH).

Potrivit acestuia, 1.400 de soldați apărau baza Tabaqa, ultimul bastion al regimului președintelui sirian Bashar al-Assad în provincia Al-Raqa cucerit duminică de jihadiștii SI. În timpul luptelor, circa 200 de soldați au murit și aproximativ 700 au reușit să ajungă în zone controlate de regim.

Din cei 500 rămași, o parte au continuat să se lupte la ferma Ajraoui, în apropierea bazei Tabaqa, alții s-au ascuns și câțiva zeci au fost capturați în noaptea de miercuri spre joi în timp ce încercau să fugă parcurgând cei 50 de kilometri de drum până la orașul Esraya, în provincia Hama, care se află în mâinile regimului, a mai spus sursa citată.

Jihadiștii au postat pe conturile lor de Twitter o înregistrare video care arată tineri în lenjerie mergând desculți pe un drum pustiu flancați de jihadiști înarmați, între care unul purtând steagul organizației sale. Potrivit acestora, 200 de prizonieri au fost executați. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News