SUA: O femeie a fost declarată nevinovată după 32 de ani de închisoare

O femeie de 74 de ani, închisă timp de 32 de ani pentru o crimă pe care nu a comis-o, a fost eliberată în cele din urmă datorită perseverenţei unui grup de studenţi la drept, a anunţat marţi justiţia.

Mary Virginia Jones a fost condamnată în 1981 pentru crimă, răpire şi furt. Judecătorul William Ryan de la Curtea Superioară din Los Angeles a anulat luni condamnările şi a decis eliberarea ei, informează agenţia Belga.

Septuagenara a fost considerată complice la uciderea unui dealer, comisă de partenerul ei de atunci, Mose Willis. Însă, potrivit unor studenţi în drept la Universitatea California de Sud (USC), care au apărat cazul Jones în faţa Curţii, Mose Willis şi-a silit iubita cu pistolul la tâmplă să îl aducă pe dealer pe aleea unde l-a ucis. Și Willis a fost arestat şi condamnat la moarte. A murit pe culoarul morţii, în aşteptarea execuţiei.

Mary Jones, preparator şcolar fără cazier înaintea condamnării din 1981, l-a întâlnit pe Willis când acesta nu avea unde să locuiască. Bărbatul i-a spus că vrea să ia viaţa de la început. Cu o săptămână înainte să îl omoare pe dealer, Willis a tras în fiica lui Mary Jones, Denitra, şi le-a ameninţat că le ucide pe amândouă dacă merg să îl denunţe la poliţie.

Denitra a fost luni la tribunal. ‘Este ceva suprarealist, ziua pe care am aşteptat-o toată viaţa’, a spus ea presei după ce s-a anunţat decizia judecătorului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata