Tatuajele ar putea avea un efect terapeutic

30

Tatuajele ar putea avea un efect terapeutic, potrivit unui studiu realizat la Universitatea Texas (SUA), scrie 7sur7.be.

Jerome Koch, profesor de sociologie la Texas University, a descoperit că femeile care au patru sau mai multe tatuaje au un respect de sine mai mare decât celelalte. Însă, tot în rândul acestor femei se înregistrează și cel mai mare număr de tentative de sinucidere, scrie 7sur7.be.

„Putem doar specula, dar credem că aceste femei recurg la tatuaje pentru a-și însuși din nou propriul corp din punct de vedere emoțional și fizic„, a declarat Koch pentru portalul The Stir. Profesorul apreciază că această atitudine „este similară cu cea a femeilor bolnave de cancer la sân care se tatuează după mastectomie”.

„După al patrulea tatuaj, arta corporală devine o parte vizibilă a identității persoanei”, explică Koch, lucru care ar putea avea o influență benefică asupra mentalului. Numărul patru nu a fost ales la întâmplare.

Profesorul apreciază că oamenii cu mai multe tatuaje sau mai multe piercinguri se percep diferit. Însă, cum în ultimul timp tot mai mulți oameni se tatuează, unii își fac tot mai multe ca să se deosebească de ceilalți”, adaugă sociologul.

Tatuajele dau posibilitatea celor care le au să se simtă mai bine în pielea lor și să se despartă de trecut, încheie 7sur7.be. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News