Toreadorii din Spania, trişti şi indignaţi din cauza interzicerii coridelor

Toreadorii spanioli sunt trişti şi indignaţi din cauza măsurii de interzicere a coridelor, aprobată de Parlamentul regional al Cataloniei, şi care va deveni efectivă la 1 ianuarie 2012.

Unul dintre cei mai cunoscuţi toreadori, Manuel Benitez, numit ‘El Cordobes’, a primit vestea cu tristeţe. ‘Chiar mi-a venit să plâng, deoarece este păcat să se distrugă ceea ce funcţionează’, după cum a declarat acesta pentru Efe. Benitez, idolul multora pe vremea când a activat ca toreador, a deplâns totodată efectele negative resimţite de familiile care ‘îşi câştigă viaţa în mod onorabil’.

‘Câte eforturi am făcut să ajungem aici, cât de mult ne bucurăm noi toţi de ceea ce am realizat – profesionişti şi public. Ce păcat – s-a plâns veteranul toreador – nu înţeleg de ce se întâmplă asta’.
La rândul său, unul dintre exponenţii de seamă ai luptelor de tauri din prezent, Enrique Ponce, a reacţionat ‘cu o puternică indignare şi cu un sentiment de neputinţă vizavi de ceea ce s-a întâmplat’.

Ponce a considerat, de asemenea, că măsura de interzicere a luptelor cu tauri reprezintă ‘o limitare a libertăţii fiinţelor umane, venită chiar din partea celor care acum 40 de ani pledau pentru obţinerea ei’.
Totodată, Ponce a insistat pe faptul că ‘este foarte trist că politica este folosită în aceste scopuri’. De asemenea, este trist că ‘fiesta’ devine victimă a unui ţel politic naţionalist catalan’.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata