Toyota a suspendat vânzarea modelului Lexus GX 460 în întreaga lume

20

Producătorul auto nipon Toyota a suspendat, joi, 15 aprilie, în întreaga lume, vânzările modelului sport Lexus GX 460, din cauza unor probleme cu direcţia, şi a anunţat că va testa toate SUV-urile, transmite AFP.

Toyota anunţase miercuri, 14 aprilie, suspendarea vânzărilor la modelul Lexus GX în Statele Unite şi Canada, după ce revista americană ‘Consumer report’ avertiza că acesta are probleme cu direcţia. În urma anunţului, acţiunile Toyota au scăzut, joi, cu 0,66 la sută la mijlocul şedinţei de tranzacţionare de la bursa din Tokio.

Profitul Toyota, cel mai mare producător auto din lume după vânzări, a urcat la 153,2 miliarde de yeni (1,7 miliarde de dolari) în trimestrul patru din 2009, de la o pierdere de 164,7 miliarde de yeni în perioada similară din 2008.

Vânzările companiei nipone au crescut în perioada octombrie-decembrie 2009 cu zece la sută, la 5.300 miliarde de yeni. Cifrele nu includ pagubele provocate de retragerea de pe piaţă a milioane de autovehicule vândute în întreaga lume, din cauza problemelor la pedala de acceleraţie, dar suspendarea vânzării în Statele Unite a opt dintre cele mai populare modele Toyota şi costurile reparaţiilor vor afecta semnificativ câştigurile companiei nipone în primul trimestru din 2010.

Producătorul auto nipon a majorat estimările privind profitul anual, la 80 de miliarde de yeni, după ce, anterior, prognozase o pierdere de 200 de miliarde de yeni.

De asemenea, Toyota a revizuit în creştere estimările privind anul fiscal ce se încheie la 31 martie, la 7,180 milioane de vehicule, de la 7,030 milioane de vehicule. În America de Nord, cea mai importantă piaţă a producătorului auto nipon, se prognozează vânzări de 2,050 milioane de unităţi, de la 1,970 milioane de unităţi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata