Tricoul care elimină transpiraţia şi evită petele

Primul tricou care este capabil să absoarbă transpiraţia corporală fără se ude la exterior şi să apară petele inestetice a fost pus la punct de o echipă de cercetători de la Universitat Politecncia de Catalunya (UPC).

Tricoul, conceput special pentru persoanele cu sudoare excesivă, este format din două materiale textile îmbinate astfel încât lasă între ele un strat de aer care favorizează evaporarea transpiraţiei. Şi nu lasă se formeze pete, notează ziarul El Periodico.

Partea exterioară este cea comună formată standard din bumbac. ‘Se spală în maşina de spălat şi este la fel de comod şi de rezistent ca oricare altul’, a declarat responsabilul echipei de cercetători, inginerul în domeniul textil Ňscar Deumal. ‘Este însă ceva mai gros şi cântăreşte mai mult, dar acest lucru nu influenţează cantitatea de transpiraţie generată’, a adăugat el.

Stratul interior, cel în contact cu pielea, este format dintr-un materal textil sintetic cu microfibre poroase, de înaltă conductivitate termica, care favorizează absorbţia transpiraţiei, iar cel exterior este din bumbac.

Noutatea o reprezintă stratul de aer lăsat între cele două materiale, intern şi extern.

Cercetarea s-a desfăşurat la Centrul de Inovaţie Tehonologică (CTF) din cadrul UPC, la Terrassa.

Firma Sutran SL a început deja comercializarea tricoului care costă între 22 şi 30 de euro, în funcţie de model.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata