Turcia anunță „blocare completă” din 29 aprilie pentru a stopa răspândirea COVID

Turcii vor fi obligați să rămână în mare parte acasă, sub un „blocaj complet” la nivel național, începând de joi și până pe 17 mai, pentru a reduce creșterea infecțiilor cu coronavirus și a deceselor, a anunțat președintele Tayyip Erdogan.

Turcia a înregistrat 37.312 noi infecții cu COVID-19 și 353 de decese în ultimele 24 de ore, au arătat datele ministerului sănătății, în scădere bruscă de la mijlocul lunii aprilie, dar totuși al patrulea număr de cazuri din lume și cel mai grav din punct de vedere pe cap de locuitor în rândul marilor națiuni.

Anunțând noile măsuri după o ședință de cabinet, Erdogan a spus că toate călătoriile interurbane vor necesita aprobare oficială, toate școlile se vor închide și vor muta lecțiile online și ar fi impusă o limită strictă de capacitate pentru utilizatorii de transport public.

Citeste si:  Iridex depozitează abuziv deşeuri

Turcii vor trebui să rămână în interior, cu excepția excursiilor de cumpărături esențiale și a tratamentului medical urgent. Anumite grupuri, inclusiv lucrătorii din serviciile de urgență și angajații din sectoarele alimentar și de producție vor fi scutiți.
Noile restricții intră în vigoare începând cu ora 1600 GMT joi și se vor încheia la ora 17:00 GMT pe 17 mai.

„Într-o perioadă în care Europa intră într-o fază de redeschidere, trebuie să ne reducem rapid numărul de cazuri la sub 5.000 pentru a nu rămâne în urmă. Altfel ne vom confrunta inevitabil cu costuri grele în fiecare zonă, de la turism la comerț și educație”, Erdogan a spus.

Citeste si:  Destinaţia "România" atacă în forţă Grecia şi Turcia la Târgul de Turism

Măsurile vor fi puse în aplicare „în cea mai strictă manieră pentru a ne asigura că produc rezultatele pe care le căutăm”, a spus el.

În urmă cu două săptămâni, Turcia a anunțat o stingere de noapte de la ora 19:00. până la 5 dimineața în timpul săptămânii, precum și blocaje complete în weekend, după ce cazurile au ajuns la niveluri record, dar măsurile s-au dovedit insuficiente pentru a controla pandemia.
Numărul total de cazuri zilnice din Turcia a atins un maxim de 63.000 pe 16 aprilie, înainte de a scădea brusc la sub 39.000 duminică.

Bilanțul total al deceselor din Turcia, o națiune de 84 de milioane, a fost luni 38.711, arată datele ministerului sănătății.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner