Ucraina: Centrul orașului Doneţk a fost atacat cu artileria grea

Centrul Donețkului, oraș bastion al separatiștilor proruși din estul Ucrainei, a fost atacat joi, 14 august, cu artileria grea, cel puțin o persoană pierzându-și viața, relatează agențiile internaționale de presă.

Nu este clar cine a lansat atacul, însă insurgenții rusofoni susțin că obuzele au fost trase de armata ucraineană, care a încercuit orașul în vederea unui posibil asalt. Guvernul de la Kiev nu a reacționat imediat, dar întotdeauna a subliniat că nu va folosi artileria sau aviația în zonele populate.

Primarul a cerut locuitorilor acestui oraș să nu iasă din case, susținând că se aud pretutindeni explozii provocate de obuze.

Potrivit administrației regionale, 74 de civili au fost uciși și alți 116 răniți în urma confruntărilor armate din regiunea separatistă Donețk în ultimele trei zile, astfel că bilanțul total al victimelor de la începutul conflictului se ridică în această regiune la 839 de morți și 1.623 de răniți.

Trupele ucrainene asediază de la începutul lunii iulie celălalt bastion al separatiștilor proruși, orașul Lugansk, care a fost abandonat de circa o jumătate de milion dintre locuitori, iar cei rămași nu mai au electricitate și apă curentă de două săptămâni. În ultimele 24 de ore aici și-au pierdut viața cel puțin 22 de persoane în urma bombardamentelor a căror origine de asemenea nu este cunoscută cu certitudine. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata