Ucraina: Confruntări la Mariupol – blindate guvernamentale în oraş; operatorul RT, rănit

Ofensiva autorităților ucrainene împotriva militanților separatiști din est continua vineri. Unități ale armatei ucrainene au intrat în prima parte a zilei în Mariupol (regiunea Donețk), unde încă de dimineață au fost semnalate schimburi de focuri, relatează agenția de presă Ria Novosti.

‘Vehicule blindate au intrat în oraș și se aud împușcături în apropierea poliției’, au declarat localnici, solicitați telefonic de agenția rusă de presă, indicând că există morți și răniți, probabil de partea milițiilor proruse.

În același timp, agenția de presă Interfax-Ukraina relatează că armata guvernamentală încearcă să preia controlul asupra clădirii poliției, care a fost anterior ocupată de militanți ai așa-numitei Republici Populare Donețk, fără să poată preciza dacă există posibile pierderi de vieți omenești.

Deputatul ucrainean Oleg Liașko a indicat că există opt morți în rândul miliției proruse și mai mulți răniți în tabăra guvernamentală.

Cel puțin patru persoane au fost spitalizate în cursul zilei de vineri la Mariupol cu plăgi prin împușcare, a informat, la rândul său, canalul local de televiziune ‘0629’. A fost rănit și operatorul postului de televiziune Russia Today (RT), a anunțat pe contul său de Twitter redactorul-șef al televiziunii Margarita Simonian. ‘A fost rănit în burtă în timpul filmărilor, deși purta vestă antiglonț’, a indicat ea.

La Mariupol, un port pe coasta Mării Azov, cu 480.000 de locuitori, au avut loc în ultimele zile confruntări între militanți proruși și trupele guvernamentale. Miercuri, forțele de securitate ucrainene au recurs la grenade cu gaz, înainte de a elibera clădirea consiliului municipal, conform Ria Novosti. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata