Ucraina: Coridorul umanitar promis în Est nu a fost creat, denunţă separatiştii

Coridorul umanitar promis de autoritățile ucrainene pentru ca populația civilă să poată părăsi zona de ostilități în estul Ucrainei nu a fost creat, a declarat miercuri pentru ITAR-TASS așa-numitul președinte al prezidiului Consiliului Suprem al ‘Republicii Populare’ Donețk, Denis Pușilin.

‘Despre ce fel de coridoare umanitare poate fi vorba când continuă tirurile?’, s-a întrebat el retoric, afirmând că puterea de la Kiev nu controlează toate unitățile militare ce acționează în estul Ucrainei în numele său.

‘Conducerea republicii face tot ce poate pentru a proteja copiii’, a mai spus Pușilin, în contextul în care ministrul ucrainean al sănătății a recunoscut miercuri că dintre cele 210 victime — de la începutul operațiunii antiteroriste în sud-est — 19 sunt copii, după cum a relatat agenția ucraineană de presă UNN.

‘Numai marți, 10 iunie, s-au înregistrat 50 de morți la Lugansk și Donețk’, a indicat ministrul ucrainean al sănătății Oleg Musia, subliniind că este vorba de morții care au fost aduși la spitale și morgi.

Noul președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko, a dispus marți crearea unui coridor umanitar pentru civilii care doresc să părăsească zona de operațiuni.

Comitetul Internațional al Crucii Roșii (CICR) a făcut apel miercuri către donatori pentru colectarea a 9,1 milioane de dolari pentru activitatea sa în partea de sud-est a Ucrainei.

Aceste fonduri, a subliniat organizația cu sediul la Geneva, vor fi direcționate în primul rând pentru susținerea spitalelor locale și asistență umanitară populației civile, inclusiv persoane arestate, relocate sau rănite. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata