Ucraina primește o primă tranşă de 250 milioane de euro de la Comisia Europeană

 

Comisia Europeană (CE) a furnizat vineri, 13 iunie,  prima tranșă în valoare de 250 de milioane de euro pentru Ucraina, pentru a sprijini reforma instituțională din această țară, informează un comunicat al CE.

Această sumă este parte a programului „State Building Contract”, semnat la 13 mai, după ședința comună de la Bruxelles între Comisia Europeană și guvernul ucrainean.

„Plata de astăzi este doar o etapă și este destinată să ajute guvernul din Ucraina în abordarea nevoilor pe termen scurt, precum și pregătirea pentru punerea în aplicare a Acordului de asociere. Suntem alături de Ucraina și aceasta o dovedim prin acțiuni concrete”, a declarat comisarul pentru extindere și politică europeană de vecinătate, ?tefan Füle, citat de site-ul CE.

Contractul între state „State Buliding Contact” (în valoare totală de 355 milioane de euro), care face parte din pachetul general de sprijin pentru Ucraina de 11 miliarde de euro (anunțat de CE la 5 martie), este destinat să ajute această țară în procesul de transformare și reformare și include măsuri concrete de promovare a creșterii transparenței și a bunei guvernări și de sprijinire a luptei împotriva corupției.

După tranșa de vineri, o alta de 105 milioane de euro va urma în câteva luni și va fi legată de progresul reformelor în domeniul anticorupției, gestionarea finanțelor publice, serviciul public, reforma constituțională, legislația electorală și justiție, precizează Comisia Europeană. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata