UE declară că dorește să acorde AstraZeneca mai mult timp pentru livrarea vaccinului

15

Uniunea Europeană este dispusă să vadă contractul său de vaccin COVID-19 cu AstraZeneca îndeplinit cu trei luni mai târziu decât s-a convenit, cu condiția ca, compania, să livreze 120 de milioane de doze până la sfârșitul lunii iunie, a declarat marți un avocat reprezentant al blocului european.

Avocatul vorbea într-o instanță belgiană, pe măsură ce a început o procedură într-un al doilea caz introdus de Comisia Europeană împotriva AstraZeneca, pentru întârzierea livrării vaccinurilor.

Oficialii familiarizați cu cazul au declarat că procesul este în mare parte procedural – referitor la fondul problemei – după lansarea unui prim caz în aprilie și ar permite Uniunii Europene să solicite posibile sancțiuni financiare.

Cu toate acestea, UE a solicitat marți în instanță o compensație simbolică de 1 euro pentru ceea ce consideră o încălcare a contractului de către AstraZeneca.
Un avocat al AstraZeneca s-a plâns în instanță că executivul UE a lansat un al doilea caz, având în vedere că unul fusese deja deschis.

AstraZeneca convenise inițial cu UE să livreze 300 de milioane de doze din vaccinul său COVID-19 până la sfârșitul lunii iunie, dar până acum a livrat doar 50 de milioane.

Avocatul UE a declarat instanței că blocul european ar putea accepta contractul integral de 300 de milioane care urmează să fie livrat doar până la sfârșitul lunii septembrie, dar compania ar trebui să livreze 120 de milioane de doze până la sfârșitul lunii iunie.

Avocatul AstraZeneca i-a spus judecătorului că „speră” să livreze 100 de milioane până la sfârșitul lunii iunie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata