Un american a fost declarat nevinovat după ce a făcut 17 ani de închisoare

Un american acuzat de omor a fost declarat nevinovat și eliberat după ce a petrecut 17 ani în spatele gratiilor.

Newyorkezul condamnat în 1997 a fost eliberat marți din închisoare, după ce procurorul din Brooklyn a decis să renunțe la toate acuzațiile împotriva lui, relatează 20minutes.ch.

Este al șaptelea condamnat declarat nevinovat în Brooklyn din luna martie, după reorganizarea unei ‘unități speciale de reanalizare a condamnărilor’ (CRU), care examinează în prezent circa 90 de condamnări, arată procurorul.

Roger Logan a fost arestat și condamnat pentru uciderea, la 24 iulie 1997, a lui Sherwin Gibbons, împușcat în holul unei clădiri din Brooklyn, după o partidă de zaruri disputată cu câteva zile înainte. Condamnarea la pedeapsa de 25 de ani — care putea merge până la închisoare pe viață — s-a bazat în mare parte pe mărturia — pusă la îndoială acum — a unei vecine.

‘În interesul justiției, am solicitat Curții să claseze condamnarea pentru omor a lui Roger Logan’, a declarat marți Kenneth Thompson, procuror de Brooklyn.

De la preluarea funcției, în luna ianuarie a acestui an, Thompson a întărit și reorganizat CRU, numind la conducerea ei un profesor în drept la Universitatea Harvard, Ronald Sullivan. Au fost mărite efectivele acestei unități, care colaborează în prezent cu un grup independent, alcătuit dintr-un avocat și doi foști procurori. Activitatea CRU s-a soldat cu clasarea acuzațiilor împotriva a șapte condamnați, iar în alte 11 cazuri concluzia a fost că pedepsele sunt corecte, a precizat Thompson.

Circa 50 de dosare în curs de reanalizare sunt legate de anchete desfășurate de un polițist aflat acum la pensie. Fostul agent este suspectat că a folosit metode ilegale pentru a obține declarații sau denunțuri, recurgând uneori la același martor în diferite cauze. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata