Viaţa jucătoarei chineze de tenis Li Na, subiectul unui film artistic care va apărea în 2016

27

Viața fostei jucătoare chineze de tenis Li Na, care s-a retras anul trecut, va inspira un film artistic ce va fi realizat de regizorul și producătorul Peter Chan din Hong Kong, relatează China Daily, citat de EFE.

Filmul cu un buget de 16 milioane dolari va avea premiera în 2016 și va avea ca scenariu autobiografia ”Viața mea”, publicată de fosta campioană de la Australian Open (2014) și Roland Garros (2011).

”Este o onoare să am șansa, unică în viață, de a-mi vedea povestea într-un film artistic”, a declarat Li Na, care a devenit prima jucătoare din China învingătoare într-un turneu de Grand Slam, în 2011.

Li nu a fost faimoasă doar pentru victoriile sale, ci și pentru caracterul ei puternic, care a adus-o în postura de a se înfrunta cu spectatorii, jurnaliștii și cu federația sa națională. Cu aceasta din urmă a avut mai multe conflicte, inclusiv pentru că a menținut o relație cu un alt jucător, actualul ei soț Jiang Shan, iar apoi pentru că a refuzat majoritatea premiilor primite din partea statului chinez, fapt care i-a adus faima de rebelă și curajoasă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata