Zborul MH17: „Cutiile negre” vor fi decriptate în Marea Britanie

24

‘Cutiile negre’ ale avionului Boeing 777, aparținând companiei Malaysia Airlines, care s-a prăbușit joia trecută în estul Ucrainei, cu 298 de persoane la bord, vor fi decriptate în Marea Britanie, anunță guvernul ucrainean pe site-ul său oficial, citat de Ria Novosti.

Așa-numiții lideri ai autoproclamatei ‘republici populare’ Donețk au remis anterior cele două ‘cutii negre’ ale avionului malaezian unor experți din Malaezia, cu condiția ca aceștia să asigure acces la ele și reprezentanților Organizației Internaționale a Aviației Civilă (ICAO).

După cum precizează executivul de la Kiev, a fost trimisă o solicitare ca Olanda, țara care a avut cel mai mult de pătimit în urma acestei cumplite tragedii, să delege o echipă de experți pentru investigarea cauzelor producerii catastrofei aeriene. Este de așteptat ca autoritățile olandeze să ia o decizie în acest sens cât mai curând.

Dintre cele 298 de persoane aflate la bordul avionului ce efectua zborul MH17 (Amsterdam — Kuala Lumpur), 192 erau cetățeni olandezi.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat luni o rezoluție în care a cerut ca cei responsabili de tragedia aeriană să fie aduși în fața justiției, oprirea ostilităților în care s-a prăbușit avionul malaezian pentru desfășurarea anchetei și acces securizat pentru experții internaționali.

Un avion de linie malaezian, model Boeing-777, cu 298 de persoane la bord, s-a prăbușit joi seară în estul Ucrainei, fiind cel mai probabil doborât cu o rachetă sol-aer de către rebelii proruși, potrivit Kievului și SUA. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News