Zborul MH17: Încă aproximativ 16 cadavre s-ar afla sub fuselajul avionului

La locul prăbușirii avionului de linie malaezian Boeing 777 în estul Ucrainei se mai află încă o serie de cadavre, a anunțat miercuri serviciul de presă al autoproclamatei ‘republici populare’ Donețk, citat de Itar-Tass.

‘În acest moment, încă aproximativ 16 cadavre se află sub fragmentele fuselajului avionului’, care a căzut în apropierea localității Grabovo, la 50 de km de Donețk.

După ce vor veni topografii și vor efectua lucrările necesare, corpurile neînsuflețite vor fi recuperate. Rebelii spun că un vagon frigorific a fost deja pregătit și se află în stația Torez, de unde a plecat în ajun trenul cu cele mai multe trupuri ale pasagerilor zborului MH17.

Potrivit acestora, acolo s-ar afla și un vagon cu obiectele recuperate la locul prăbușirii avionului malaezian. Acesta a fost sigilat și se află sub pază.

Premierul australian Tony Abbott declarase anterior că ‘este foarte posibil ca multe corpuri’ să se afle încă, ‘în aer liber’, în apropierea resturilor avionului.

Un prim avion urma să decoleze miercuri, cu 20 de cadavre, de pe aeroportul din Harkov, cu destinația Olanda, unde corpurile neînsuflețite vor fi supuse unor examene de identificare.

‘Toate operațiunile au fost astfel gândite ca până vineri inclusiv (25 iulie) transportarea cadavrelor să fie încheiată’, a declarat șeful Comisiei de stat ucrainene pentru investigarea catastrofei aeriene Vladimir Groisman. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata