A apărut un document care afirmă că Ion Ţiriac a fost colaborator al Securității

158

Despre Ion Țiriac, a apărut un document care se dorea a fi păstrat la secret. Acum, marele sportiv are motive de supărare maximă. Totodată, s-a descoperit și care era numele de cod sub care semna notele informative.

Informație cumplită despre Ion Țiriac. Este răsturnare totală de situație: S-a aflat acum

Astfel, a fost publicat documentul olograf semnat de Ion Țiriac prin care se angaja să devină colaborator al Securității. Ion Țiriac a devenit colaborator încă din anul 1963 și semna sub numele de Titi Ionescu.

„Subsemnatul Țiriac Ion născut la 9 mai 1939, în Brașov, fiul lui Ion și al Ecaterinei, cu domiciliul în București, Str. Doamnei nr. 5, față de organele de securitate îmi iau următorul angajament:

Să ajut aceste organe în mod benevol, conștient fiind de faptul că îmi ajut patria cu anumite date ce interesează securitatea statului cu ocazia deplasărilor pe care le fac în străinătate.

Deasemeni consimt să păstrez cu strictețe acest secret, conștient fiind de faptul că divulgarea lui constituie secret de stat și se pedepsește de legile RPR. Nu voi discuta acest lucru cu nimeni, inclusiv rude apropiate sau depărtate.

Notele pe care le voi da le voi semna cu numele de Titi Ionescu. 11.07.1963”, a scris Ion Țiriac în angajamentul publicat de solidnews.ro.

Detalii mai puțin știute din trecutul marelui tenismen

De altfel, aceste detalii, mai puțin știute din trecutul lui Ion Țiriac s-au aflat și recent, în cadrul podcastului „Istoria secretă”, de pe contul de Youtube EVZ Capital, moderat de Ionuț Cristache. Aici, Jean Maurer a dezvăluit cum cunoscutul tenismen a făcut o afacere cu tatăl său.

Concret, „Țiriac nu a vrut să interfereze în niciun fel personal cu mine”, a explicat Jean Maurer.

„L-am sunat pe domnul Țiriac, care era și el în Germania la vremea respectivă armele încă erau la tata. Țiriac a fost foarte drăguț și a spus că mă ajută cu cât am nevoie. Banii au fost ceruți cu împrumut, aveam nevoie să îmi iau haine, să îmi mobilez casa. Nu aveam istorie bancară, nu mi se putea oferi un credit.

I-am cerut lui Țiriac 10.000 de mărci. Mi-a spus să mă duc la banca mea și să vorbesc acolo, că cei de la bancă vor ști ce au de făcut. Banca mi-a dat un credit garantat de Țiriac. L-am plătit destul de repede, în 2 ani de zile. Din punctul meu de vedere. Țiriac nu a vrut să interfereze în niciun fel personal cu mine, de asta a garantat creditul”, a spus Jean Maurer.

Afacerea cu puștile dezvăluită de Jean Maurer

El a povestit că fostul tenismen a făcut o afacere cu tatăl său și i-a cumpărat puștile pe o sumă de nimic, iar sora lui a venit pur și simplu în casa părinților mei și a luat vazele și tablourile.

În afirmaţiile sale, „În afara faptului că acele lucruri erau moștenirea familiei, erau și niște obiecte pentru zile negre.

Rodica a spus că mama mea i le-a făcut cadou. Nu are cum să se fi întâmplat asta pentru că mama mea făcuse deja un AVC. Tata avea 90 de ani, nu mai auzea și nu mai vedea bine, mama era paralizată, nu putea vorbi, și Rodica spunea că obiectele respective au fost date cadou. Atunci ea a propus să se întâlnească avocații noștri.

Eu i-am răspuns că eu nu am după ce bea apă, și să țină cont de toate lucrurile pe care le-a făcut familia mea pentru ea și pentru fratele ei. Ea insistat pe întâlnirea avocaților, și cum eu nu aveam avocat, am pierdut obiectele respective, asta a fost ultima mea discuție cu ea.”, a mai spus Jean Maurer.

Sursa: Capital.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online