Un remediu natural pentru a combate efectele îmbătrânirii se găseşte în cojile de banane

29

S-a dovedit în mai toate cercetările că banana este o adevărată minune nutrițională. Conține antioxidanți, care pot stimula imunitatea și pot reduce riscul de boli cronice, și este o sursă extraordinară de fibre care ajută digestia.

Însă, nimeni nu și-ar fi imaginat, totuși, că și coaja de banană poate avea un rol asupra sănătății. Chiar dacă nu sună prea plăcut, ceaiul din coajă de banană este considerat un elixir al tinereții. Firstforwomen arată de ce ar trebui să nu mai aruncăm niciodată coaja bananelor.

Din cercetăeile lor, există numeroși nutrienți anti-îmbătrânire care se află în partea exterioară a fructului, o parte care, de obicei, ajunge la gunoi.

Ca și în cazul ceaiului din coji de ceapă, despre care se știe că este un leac miraculos împotriva răcelii și a gripei, și ceaiul din coji de banană are efecte benefice asupra organismului. Medicul dermatolog Mamina Turegano susține că ceaiul din coji de banană este un remediu natural pentru a combate efectele îmbătrânirii.

Chiar dacă numele sugerează altfel, de fapt, la acest ceai se folosește banana întreagă. Deși unii oameni prepară ceaiul fără coaja bananei, păstrarea învelișului va oferi mai multe beneficii.

Mai multe vitamine, mai mulți antioxidanți, doar din coajă

Banana conține potasiu, vitamina A, vitamina C, calciu, fier, aminoacizi și antioxidanți. Toate acestea se vor combina cu vitamina B6, B12, magneziu, mai mult potasiu, mai multă vitamina A și mai mulți aminoacizi și antioxidanți din coajă, oferindu-i un impuls suplimentar anti-îmbătrânire.

Cum să preparați ceaiul din coji de banană

Pur și simplu tăiați capetele fructului și lăsați banana întreagă să fiarbă timp de aproximativ 15 până la 20 de minute. După ce a fiert, strecurați lichidul și turnați-l într-o ceașcă.

Ceaiul ajută la sănătatea inimii și combate balonarea

Din datele oferite de Healthline, acest ceai contribuie și la sănătatea inimii și combate balonarea. Antioxidanții solubili în apă luptă împotriva radicalilor liberi care pot provoca afecțiuni ale inimii, în timp ce potasiul și magneziul ajută la scăderea tensiunii arteriale și la prevenirea accidentelor vasculare cerebrale.

Beneficii și pentru ten

Din punct de vedere al sănătăţii, potasiul contribuie și la combaterea balonării. De asemenea, ceaiul din coajă de banană ajută rinichii să scape de excesul de sodiu.

În plus, se pare că și tenul are de câștigat dacă folosim coaja bananei, care funcționează în acest caz ca un exfoliant blând, hidratant. Pielea masată ușor cu o coajă de banane devine astfel mult mai strălucitoare.

Efect anti-anxietate și antidepresiv și de combatere a insomniei

În contextul beneficiilor acestui fruct, un studiu pe animale a constatat că atât coaja, cât și pulpa bananei au un efect anti-anxietate și antidepresiv datorită antioxidanților care promovează reducerea stresului.

Aşadar, Ceaiul din coajă de banană este excelent și pentru cei care se luptă cu insomnia. Dr. Oz recomandă ca acest ceai să fie băut cu aproximativ o oră înainte de culcare. Studiile au descoperit, de asemenea, o legătură între nivelurile scăzute de potasiu și problemele de somn.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata