Victor Ponta: România a pierdut 1,4 miliarde de euro de la UE

84

În opinia lui Victor Ponta, România a ajuns să fie din nou rușinea Europei. Țara noastră este singura dintre statele membre ale Uniunii Europene care nu va primi 1,4 miliarde de euro. Victor Ponta a dat toate detaliile despre situația gravă în care ne aflăm chiar acum.

Victor Ponta a analizat problemele reale cu care țara noastră se confruntă și pe care mulți românii nu le știu, într-un interviu acordat la România TV, fostul premier a adus în discuție inundațiile din ultimele zile care au afectat mai multe zone din țară, despre care politicienii nu sunt deloc interesați.

În plus, Victor Ponta este de părere că liderii țării trebuie să demonstreze solidaritate față de oamenii care trăiesc drame imense odată cu ravagiile făcute de inundații. De asemenea, el a vorbit și despre investiții, care nu s-au mai făcut de mai bine de 30 de ani.

Problemele reale care afectează România

În opinia sa, „Inundaţii au fost tot timpul, s-a schimbat însă ceva. Dincolo de partea de băşcălie, că am fost cu Dragnea cu barca. Deci dincolo de băşcălie, acum nu am văzut că se mai duce vreun ministru în zonele calamitate. În primul rând să arăţi solidaritate faţă de oameni, nu sunteţi singuri.

În al doilea rând am întrebat de ce au inundaţii loc în fiecare an, ni s-a răspuns că nu s-au mai făcut investiţii de pe vremea lui Ceauşescu. Nu sunt situaţii neprevăzute. Acum nu mai interesează pe nimeni. Avem fotografii oficiale numai de la dineuri, despre cum cumpărăm rachete…”, a declarat Ponta, la România TV.

Însă, cea mai revoltătoare dezvăluire făcută de Victor Ponta o reprezintă suma imensă de bani pe care ţara noastră a pierdut-o. Fostul premier susține că țara noastră este singura țară membră a UE care nu a primit fonduri de 1,4 miliarde de euro din cauza dosarelor deschise pe fraude.

El consideră acest lucru o ”trădare națională”, având în vedere că România stă cu astfel de dosare de aproape zece ani de zile.

România a pierdut 1,4 miliarde de euro de la UE

În contextul judiciar, „România este singura ţară care nu primeşte de la UE 1,4 miliarde de euro, pentru că avem încă dosare deschise pe fraude. Mie asta mi se pare o trădare naţională. Să stai 8-10 ani cu nişte dosare”, a mai spus Ponta.

Pentru această situație el a găsit-o vinovată pe actualul Procuror European, Laura Codruţa Kovesi. Victor Ponta a vorbit despre construcția podului de la Brăila și despre acuzațiile făcute de Kovesi conform cărora 30.000 de euro au fost furați.

Aşadar, „Se face podul ăla la Brăila şi vine doamna Kovesi si spune: „S-au furat 30.000!”. Păi staţi aşa, podul costă 250 de milioane de euro. Vrei să ne laşi cu ăia 30.000 de euro? Asta e marea corupţie. Adrian Chesnoiu era un ministru bun al Agriculturii. L-au luat că a intervenit la nu ştiu ce concurs. Asta e marea corupţie în România”, a mai spus Victor Ponta.

Sursa: Capital.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online