Elveția este cea mai recentă țară intrată pe lista de carantină din Marea Britanie

18

Călătorii din Elveția, Jamaica și Republica Cehă care se întorc în Regatul Unit sâmbătă începând cu ora 04:00 BST vor trebui să se autoizoleze timp de două săptămâni.

Guvernul britanic a declarat că măsura este necesară pentru a menține ratele infecției britanice scăzute.

Persoanelor care sosesc în Scoția din Elveția li se cere deja să se autoizoleze.

Cuba, unde a scăzut numărul de cazuri, va fi adăugată pe lista de destinații din care oamenii pot reveni fără a intra în carantină.

Marea Britanie are în vedere impunerea unor condiții de carantină atunci când rata de infecție a unei țări depășește 20 de cazuri la 100.000 de persoane pe parcursul a șapte zile.

Guvernul a declarat că a existat o „creștere constantă” a ratei săptămânale a cazurilor în Elveția în ultimele patru săptămâni, cazurile la 100.000 crescând de la 18,5 la 22 în ultima săptămână.

În Jamaica, rata de șapte zile a crescut de la 4,3 pe 20 august la 20,8 joi – o creștere de 382%, în timp ce Republica Cehă a înregistrat o creștere săptămânală a cazurilor la 100.000, de la 16,2 pe 20 august la 20,2 joi.

Peste 1,6 milioane de britanici au călătorit în Elveția anul trecut, a declarat Federația Elvețiană de Turism, atrași de Alpi și de aerul de munte.

Republica Cehă vede peste 300.000 de turiști britanici în fiecare an, potrivit Biroului pentru Externe și Commonwealth.

Capitala Praga este o destinație populară pentru city break-uri și petreceri de burlaci.

Katarina Hobbs, directorul CzechTourism Marea Britanie și Irlanda, insistă că țara „rămâne o țară sigură în care să călătorească”, adăugând că speră că guvernul britanic își va reconsidera decizia „foarte curând”.