Guvernul va continua acțiunile combatere a antisemitismului, xenofobiei și intoleranței

 Viorica Dăncilă a avut întrevederi, în SUA, cu Ronald Lauder, președintele World Jewish Committee, Arthur Schneier, rabinul șef al New York-ului și cu Malcolm Hoenlein, vicepreședinte al Congresului American Evreiesc, în care le-a transmis că Guvernul va continua combaterea antisemitismului.

„În cadrul convorbirilor, premierul a evidențiat importanța Parteneriatului Strategic cu Statele Unite și a reafirmat angajamentul României pentru combaterea antisemitismului, a xenofobiei și a oricăror alte forme de manifestare a intoleranței”, a transmis Guvernul, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Executivul român va continua acțiunile în scopul păstrării memoriei Holocaustului și a combaterii negaționismului, inclusiv prin deschiderea unui Muzeu Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului la București, dar și dezvoltarea unor programe de studii asupra Holocaustului, potrivit sursei citate.

Combaterea antisemitismului este o temă constantă aflată în atenția Guvernului României și a reprezentat o direcție prioritară a Președinției române a Consiliului UE 2019.

Totodată, premierul Viorica Dăncilă a mulțumit pentru implicarea constantă a organizațiilor evreiești în susținerea acestor proiecte și și-a exprimat speranța că de același sprijin vor beneficia susținerea candidaturii României la OCDE și liberalizarea regimului de vize de călătorie către SUA pentru cetățenii români, două obiectivele de interes deosebit pentru Guvern.

De asemenea, premierul a subliniat oportunitățile mediului de afaceri din țara noastră, măsurile guvernamentale de stimulare a investițiilor și proiectele care vor putea fi realizate în parteneriat public-privat.

La rândul său, președintele World Jewish Committee Ronald Lauder a subliniat valențele deosebite ale cooperării dintre România şi Statele Unite ale Americii, dar și dintre România şi Statul Israel.

De asemenea, în cadrul întrevederilor, reprezentanții comunității evreiești și-au exprimat aprecierea față de angajamentul României pentru combaterea antisemitismului și a xenofobiei.

Premierul Viorica Dăncilă a fost întâmpinată de comunitatea evreiască din New York la East Park Sinagogue, căreia i-a urat „Un an bun”, cu prilejul începerii noului an evreiesc, pe 29 septembrie, conchide sursa citată.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata