Programul premierul, luni, în SUA include și un dialog pe tema combaterii terorismului la sediul ONU

Viorica Dăncilă va participa, luni, la un dialog al liderilor pe tema răspunsurilor strategice în combaterea terorismului, la sediul ONU, potrivit programului primei zile a vizitei premierului în SUA, publicat de Guvern.

De la 11.00, ora locală, șeful Executivului va avea o întrevedere cu Steven Fulop, primarul orașului Jersey, la sediul Misiunii Permanente a României la ONU, informează Guvernul. De la 12.10, Dăncilă se va vedea cu Ezra Friedlander, președintele Comisiei de Comemorare a Acordului de Pace de la Camp David între Egipt și Israel, tot la sediul Misiunii Permanente a României la ONU.

O întâlnire cu reprezentanții Băncii Mondiale se va desfășura începând cu 13.00, ora locală. Premierul va participat la ceremonia de semnare a Acordului de împrumut, destinat „Programului pe bază de rezultate (tip PforR) în sectorul sanitar”, dintre România si Banca Internațională pentru Reconstrucție si Dezvoltare.

Acordul va fi semnat de ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici și din partea Băncii Mondiale, de Tatiana Proskuryakova, manager de țară pentru România și Ungaria, în regiunea Europa și Asia Centrală a Băncii Mondiale.

La ora 14.00, Viorica Dăncilă va avea o întâlnire cu președintele Consiliul de Administrație al American Jewish Committee (AJC), David Harris. Prânzul de lucru este organizat pentru premierul român de American Jewish Committee, la sediul AJC din New York.

Începând cu ora 16.30, șeful Executivului va participa la Dialogul liderilor pe tema răspunsurilor strategice pentru combaterea terorismului, la sediul ONU.

De la 19.00, ora locală, Viorica Dăncilă va fi prezentă la „Gala Dinner” oferită de Arthur Schneier Rabinul Șef al SUA, potrivit sursei citate.

Premierul va avea, în perioada vizitei în Statele Unite, și o întâlnire cu vicepreședintele SUA, Mike Pence, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX.

Din delegația premierului Viorica Dăncilă fac parte ministrul Afacerilor Externe Ramona Mănescu, ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici, ministrul Apărării Gabriel Leș, ministrul Sănătății Sorina Pintea, ministrul Comunicațiilor Alexandru Petrescu, dar și consilierul personal, Anton Pisaroglu, potrivit surselor citate.

Surse politice au declarat pentru MEDIAFAX că Viorica Dăncilă se va mai întâlni și cu Amina Mohammed, secretarul general adjunct al ONU, precum și cu reprezentanți ai Băncii Mondiale.

Premierul ar urma să participe și la o reuniune a Camerei de Comerț Româno – Americane (RACC), condusă de Mark Meyer, la conferința „Oportunități pentru investițiile americane în România”.

Plecarea din New York va avea loc pe 28 septembrie, iar zborul spre București va avea escală la Instanbul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata