Ministrul Aurescu a reiterat susţinerea României pentru aspiraţiile europene ale Georgiei, la întâlnirea cu omologul georgian

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a reiterat susţinerea României pentru aspiraţiile europene şi euroatlantice ale Georgiei, la întâlnirea pe care a avut-o miercuri cu omologul georgian, David Zalkaliani, în marja reuniunii ministeriale NATO de la Bruxelles, informează un comunicat al MAE transmis AGERPRES.

Bogdan Aurescu a mulţumit părţii georgiene pentru implicarea sa „activă” în proiectul rutei de transport mărfuri Marea Neagră – Marea Caspică, iniţiativă comună a României şi Turkmenistanului, cu participarea Georgiei şi a Republicii Azerbaidjan. El a subliniat că partea română contează şi în viitor pe sprijinul părţii georgiene în demersurile vizând implementarea acestui proiect, potrivit sursei citate.

În planul relaţiilor comerciale, ministrul român a exprimat convingerea că cele două sesiuni ale Comisiei Mixte Interguvernamentale de cooperare economică şi tehnico-ştiinţifică, derulate în 2017 şi 2018, „vor contribui la creşterea volumului comerţului bilateral şi la diversificarea nomenclatorului de produse comercializate”.

Potrivit MAE, Aurescu a punctat importanţa derulării cu regularitate a lucrărilor acestui format de cooperare, în paralel cu intensificarea eforturilor pentru dinamizarea contactelor la nivelul mediilor de afaceri din România şi Georgia, cu utilizarea avantajelor oferite, în acest sens, de cursa aeriană directă Bucureşti-Tbilisi, operată de compania TAROM.

Ministrul Bogdan Aurescu a reiterat susţinerea României pentru aspiraţiile europene şi euroatlantice ale Georgiei şi a încurajat partea georgiană să continue procesul de reforme „menit apropierii ţării de UE şi NATO„. „A asigurat că România va continua să sprijine activ acest proces, cu utilizarea instrumentelor disponibile atât la nivel bilateral, cât şi în cadrul UE şi NATO”, a precizat MAE. De asemenea, Aurescu a reiterat sprijinul pentru integritatea teritorială şi suveranitatea Georgiei, în graniţele sale recunoscute internaţional.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata