La ce nevoi ale vârstnicilor trebuie să răspundă un cămin de bătrâni?

Părintele tău vârstnic se luptă să trăiască singur? Ești preocupat că locuința lui se deteriorează și nu știi sigur dacă își plătește facturile la timp? Ți-e teamă că mama sau tatăl tău nu se hrănește cum ar trebui sau că nu se mai ține bine pe picioare? Fără a putea ieși din casă, știi cu siguranță că părintele tău se simte izolat.

Îți sună ceva cunoscut din cele de mai sus?

Dacă ai bifat cel puțin o problemă, este un semn clar că părintele tău are nevoie de asistență, iar decizia de a-l plasa într-un azil de bătrâni este justificată atunci cînd acesta nu mai poate trăi singur, și tu ești departe sau nu îl poți ajuta.

Cum să procedezi?

Procesul de căutare a unui centru de îngrijire bătrâni poate fi ceva nou și neașteptat pentru tine și familia ta, iar pentru a putea lua cea mai bună decizie trebuie să te documentezi temeinic și să analizezi cu mare atenție toate opțiunile pe care le ai la dispoziție.

Cercetează opțiunile

De unde începi? Cauți pe toate mediile furnizori de astfel de servicii în zona preferată și ceri recomandări de la membrii familiei și prietenii care s-au aflat într-o situație similară. Cu atât mai bine este să poți discuta cu un angajat sau aparținător al căminului vizat și să afli în mod direct detalii despre acesta. Așa afli cum sunt îngrijiți rezidenții, cât de implicat este personalul și cât de mult participă rezidenții la activități comune.

Cu cât afli mai multe și vei înțelege serviciile de îngrijire disponibile și costurile asociate, cu atât vei fi mai încrezător în decizia pe care o vei lua legat de cine va avea grijă de părintele tău.

De ce tip de ajutor are nevoie părintele tău?

Dincolo de nevoile fizice ale persoanei dragi, unii factori le pot afecta dramatic calitatea vieții. Îți dorești ca părintele tău să trăiască în siguranță și sănătos, dar în același timp să fie și fericit. Când ai în față imaginea de ansamblu a plasării părintelui într-un cămin de seniori, setarea priorităților te va ajuta să faci cea mai bună alegere.

Îngrijire personală. Pentru părintele tău poate că este dificil să realizeze activitățile zilnice, cum ar fi îmbrăcarea, dușul, toaleta, îngrijirea și mutarea de pe un pat pe un scaun cu rotile, etc, sarcini care pot deveni copleșitoare pentru cei în vârstă, fragili și cu mobilitate redusă. Aceștia se pot simți jenați sau vulnerabili atunci când au nevoie de acest tip de îngrijire, însă căminele de bătrâni își instruiesc personalul pentru a face față acestor sarcini cu căldură, demnitate și empatie.

Sănătate. Odată cu accentuarea durerii, oboselii și a bolilor care apar pe măsură ce înaintează în vârstă, părintele tău va fi nevoit să ia multe medicamente și să facă multe vizite la doctori. Personalul de îngrijire dintr-un cămin de bătrâni ajută la luarea corectă a rețetelor, la supravegherea interacțiunilor periculoase ale medicamentelor, la însoțirea rezidenților la programările medicului și la monitorizarea oricăror modificări ale stării de sănătate. Dacă starea fizică sau mentală a părintelui se schimbă în timp ce locuiește într-un azil pentru vârstnici, personalul de îngrijire poate să intervină rapid și să-i ofere acestuia ajutorul necesar.

Singurătate. Vârstnicii care trăiesc singuri se pot simți foarte izolați. Este posibil ca prietenii apropiați, membrii familiei sau unul dintre soți să fi decedat, cercul social fiind drastic diminuat. În plus membrii familiei duc o viață aglomerată, locuiesc în alt oraș sau chiar în altă țară, ceea ce face ca vizitele să fie rare sau inexistente. Într-un cămin, persoanele dragi ție vor beneficia nu doar de cele mai bune condiții de îngrijire bătrâni, ci și de activități culturale, proiecții de filme, muzică sau posibilitatea de a lua parte la cercuri literare. De asemenea, se organizează petreceri pentru a sărbători zilele de naștere, petreceri tematice de Crăciun, Paște și așa mai departe.

Nutriție. Părintele tău are o dietă echilibrată și potrivită pentru afecțiunile de care suferă? Alimentația acestuia poate avea de suferit atunci când limitările, cum ar fi capacitatea fizică de a căra alimente de la supermarket până acasă, pot influența deciziile de cumpărături. Mesele și gustările care sunt servite rezidenților unui cămin pot fi pregătite în restaurantul intern, iar meniul fiecărui rezident poate fi personalizat și elaborat în colaborare cu medicul centrului, pentru a putea ține cont de eventuale nevoi speciale de nutriție pe care le-ar putea avea acesta.

Toate aspectele menționate dar și alte dotări, facilități și servicii de îngrijire bătrâni reprezintă motivele pentru care sute de familii au ales, în ultimii 7 ani, să aibă încredere în AsertivO – Premium Care Homes și să le încredințeze profesioniștilor de aici grija părinților sau bunicilor lor. Și asta tocmai pentru că serviciile pe care le oferim au fost clădite pe dorința noastră de a oferi îngrijire non-medicală și medicală într-un mediu cât mai apropiat de cel familial.

Contactează-ne oricând pentru a afla mai multe despre comunitatea noastră și despre serviciile pe care le punem la dispoziție seniorilor noștri.

Cu drag, Echipa Asertiv.ro !

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata