Acțiunile Estée Lauder se prăbușesc după ce încetinirea vânzărilor în China afectează vânzările

26

Grupul de produse cosmetice Estée Lauder și-a redus perspectivele de vânzări pentru al treilea trimestru consecutiv din cauza unei redresări mai lente decât se aștepta în Asia, ceea ce a dus la scăderea acțiunilor companiei cu o cincime.

Estée Lauder, listat la New-York, care găzduiește mărci precum MAC și La Mer, a avertizat miercuri că se așteaptă ca vânzările pentru anul în curs să scadă între 10% și 12%, mai abrupt decât scăderea de 5% până la 7% pe care o prevăzuse anterior.

“Pe măsură ce forma de recuperare de la pandemie pentru retailul de călătorie din Asia se concentrează mai bine, se dovedește a fi atât mult mai volatilă decât ne-am așteptat și mai treptată în raport cu ceea ce am experimentat în alte regiuni”, a declarat directorul general Fabrizio Freda.

Slăbiciunea din Asia, care s-a extins în Coreea de Sud, precum și în China, a compensat o performanță mai bună în primul trimestru în SUA și Europa. Vânzările globale din trimestru au scăzut cu 12% la 3,7 miliarde de dolari, aproape de așteptările analiștilor.

Acțiunile companiei s-au prăbușit cu 19,5 la sută în primele tranzacții de miercuri.

Pe lângă reducerea previziunilor sale anuale de vânzări, grupul de frumusețe a declarat că profitul pe acțiune va fi cuprins între 2,62 și 2,76 dolari, în scădere de la un interval anterior de 4,25 și 4,44 dolari.

În primul trimestru, profitul său s-a redus la 156 de milioane de dolari, departe de cele 558 de milioane de dolari realizate în urmă cu un an și ratând previziunile analiștilor de 167,9 milioane de dolari.

Estée Lauder a declarat că se așteaptă ca traficul de consumatori din Asia să se îmbunătățească și că vânzările vor începe să crească în al patrulea trimestru. Rivalul L’Oréal, cea mai mare companie de frumusețe din lume, a prezis o redresare a cererii din China în trimestrul curent.

La sfârșitul anului trecut, Estée Lauder a fost de acord să cumpere Tom Ford, brandul de modă, pentru 2,8 miliarde de dolari, inclusiv datoria.

Avertismentul din partea Estée Lauder vine la o zi după ce Starbucks a declarat că creșterea vânzărilor s-a temperat după redeschiderea Chinei în urma încetării restricțiilor privind pandemia. Compania a declarat că vânzările din China, cea mai mare piață pentru Starbucks după SUA, au început să se tempereze după o “recuperare mai rapidă decât se aștepta” în primul trimestru.

Acțiunile Starbucks au scăzut cu aproape 10 procente în primele tranzacții de miercuri.

Sursa – www.ft.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online