Discord încheie discuțiile de vânzare cu Microsoft

Platforma de mesagerie Discord Inc a încheiat discuțiile cu Microsoft Inc și intenționează să se concentreze pe extinderea afacerii ca o companie independentă, au declarat surse familiarizate cu această chestiune pentru Reuters.

Compania se va concentra pe construirea platformei de chat și câștigarea de bani din baza sa de utilizatori, care a crescut rapid în timpul pandemiei. O listă publică este pe masă, dar nu iminentă, au adăugat sursele.

Microsoft și Discord nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii.

Reuters raportase în martie că Microsoft discuta pentru a cumpăra Discord cu peste 10 miliarde de dolari.

Rețelele de socializare au crescut în timpul pandemiei COVID-19, pe măsură ce oamenii se orientează din ce în ce mai mult pentru activități de la jocuri la investiții.

Discord, care permite grupurilor publice și private să se adune și să discute prin text, audio și video, s-a extins de la un club de jucători la toate tipurile de comunități, inclusiv fani sportivi, grupuri muzicale și investitori în criptomonede.

Cu peste 140 de milioane de utilizatori, modelul său de afaceri iese în evidență în spațiul de rețea socială unde atât de multe companii de tehnologie, precum Facebook Inc și Twitter Inc, se bazează pe publicitate pentru cea mai mare parte a veniturilor.

Veniturile companiei din San Francisco au crescut anul trecut la 130 de milioane de dolari prin abonamentele sale premium Nitro, la 9,99 dolari lunar sau 99,99 dolari anual, pentru funcții precum emoji-uri speciale și rezoluție video îmbunătățită. În decembrie, Discord a strâns 100 de milioane de dolari într-o rundă de finanțare privată care a evaluat-o la 7 miliarde de dolari, numind Greenoaks Capital și Index Ventures ca investitori.

Microsoft a fost în plină achiziție în urma ofertei eșuate pentru TikTok vara trecută. Anul acesta, a achiziționat compania de jocuri Zenimax într-o firmă de achiziții și tehnologii de vorbire Nuance Communications Inc, pentru aproximativ 16 miliarde de dolari.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata