Eveniment Apple: Cea mai recentă gamă de produse AirTag, iPad și iMac

Apple și-a prezentat cea mai recentă gamă de produse în primul său mare eveniment din 2021.

Firma crește numărul de produse care vor conține propriul cip M1 dezvoltat intern, deoarece sectorul se luptă cu o penurie globală de semiconductori.

În cele din urmă, a dezvăluit mult așteptatul dispozitiv de urmărire, AirTag, care va fi lansat la sfârșitul lunii aprilie.

Și a anunțat prima actualizare semnificativă a iconicului computer desktop iMac din ultimii ani.

De asemenea, a prezentat un nou iPad Pro, complet cu cip M1 și conectivitate 5G.

Ceea ce nu a fost discutat, dar a fost împărtășit ulterior de Apple, a fost lansarea celei mai recente versiuni a sistemului său de operare, iOS 14.5, care va include o actualizare controversată care limitează ceea ce pot vedea proprietarii de aplicații despre activitatea utilizatorilor în afara propriilor aplicații fără permisiune.
Este un model de afaceri popular pentru serviciile de internet „gratuite”, inclusiv Facebook, care folosesc datele pe care le adună pe obiceiurile online ale membrilor lor pentru a viza publicitatea.

AirTags au fost foarte așteptate de fanii Apple. Sunt discuri rotunde mici care pot fi atașate la orice și transmit un semnal Bluetooth către un gadget de acasă – un iPad sau iPhone – pentru a alerta utilizatorul despre locația lor.

Tracker-ul original Tile, un produs rival, a fost lansat în urma unei campanii de succes în 2014.

AirTags va costa 29 GBP (29 USD în SUA) și urmează să fie lansat pe 30 aprilie, a declarat Carolyn Wolfman-Estrada, managerul programului de inginerie Apple. Funcționează cu toate dispozitivele care conțin cipul U1, care include iPhone 11 (lansat în 2019) și modelele ulterioare.

Ea a mai spus că au fost concepute pentru a „urmări elementele, nu persoanele”, cu funcții precum identificatori rotativi și alerte sonore din etichete necunoscute încorporate pentru a proteja confidențialitatea.

Colleen Novielli a prezentat noi iMac-uri foarte subțiri în șapte culori diferite, construite cu noul cip Apple M1 și un ecran de 24 inch, 11,3 milioane pixeli, împreună cu o cameră renovată și alte upgrade-uri. Unul dintre produsele mai vechi ale Apple, iMac nu a văzut o renovare semnificativă de ani de zile.

Cu toate acestea, are doar o memorie RAM de top (memoria pe termen scurt a dispozitivului) de 16 GB, punându-l pe același nivel cu vechiul Mac Mini.

„Este o mică surpriză că Apple a rezistat să actualizeze iMac în ultimii ani, având în vedere impactul transformațional pe care arhitectura M1 l-a avut asupra designului general”, a comentat Leo Gebbie de la CCS Insight.

„Aceasta este o susținere a investiției multianuale și de miliarde de dolari a Apple în crearea propriilor platforme de siliciu care alimentează acum toate dispozitivele sale cheie.”
Cipul M1, o cameră ultra-largă și conectivitatea de date 5G vin pe noul iPad Pro, a declarat managerul de produs Raja Bose.

Chip-ul M1 va face performanța grafică a celei mai recente versiuni de 1.500 de ori mai rapidă decât cea originală, a spus el, într-o prezentare care s-a axat pe grafica iPad și beneficiile jocurilor.

Noul model va avea, de asemenea, până la 2 terabytes de stocare.

Potrivit analiștilor IDC, piața tabletelor a crescut în ansamblu în 2020, pentru prima dată în șapte ani, vânzările fiind determinate de consumatori și furnizorii de educație în timpul pandemiei globale.

„Tabletele au apărut ca o alternativă fiabilă pentru consumatori pentru a-și satisface nevoile de consum de conținut și pentru a oferi acces la școală la distanță în timpul blocării datorate pandemiei”, a declarat Daniel Goncalves de la IDC.

Această lansare nu a fost tocmai o surpriză.

Trecerea la propriul siliciu Apple a fost până acum un succes.

Noile Macbook-uri cu cip M1 au avut recenzii extraordinare – deci a fost doar o chestiune de timp până când Apple și-a schimbat celelalte produse la noul design.

Noile iMac-uri și iPad-uri vor fi cele mai rapide și mai puternice vreodată – deși ar fi, desigur, absurd dacă nu ar fi.

Interesant este că Apple a anunțat și AirTag-urile sale foarte speculate.

O veți putea atașa la cheile dvs. sau la gulerul câinelui dvs., oriunde. Dacă le pierzi, îl vei putea găsi folosind telefonul tău.

Acesta seamănă foarte mult cu un produs deja pe piață, Tile – deși AirTags pare la prima vedere că are un sistem de urmărire diferit.

Acesta este un alt exemplu în linia lungă a companiilor Big Tech care împrumută / copiază idei de la companii mai mici și multor parlamentari americani nu le plac acest tip de mișcări.

Și această lansare a fost interesantă și pentru ceea ce nu a fost discutat.

S-a speculat că Apple ar putea lansa noua sa funcție de transparență a urmăririi aplicațiilor – iar acum știm că ultima versiune a sistemului său de operare, iOS 14.5, va fi lansată săptămâna viitoare.

Apple dorește să limiteze modul în care companiile vă urmăresc pe internet pe dispozitivele Apple. Spune că dorește să protejeze confidențialitatea clienților săi.

Platforme precum Facebook, care se bazează foarte mult pe veniturile din publicitate, este împotriva mișcării.

Cu toate acestea, evenimentul a fost despre produse.

Sursa: BBC
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata