Șase anunțuri de la Google I / O

Anul trecut, conferința Google pentru dezvoltatori a fost anulată. Google I / O a revenit anul acesta cu mai multe anunțuri noi. Iată lucrurile care ne-au atras atenția.

Cameră mai inclusivă

Google spune că, creează o cameră pentru smartphone care descrie mai precis tonul pielii.

„Pentru oamenii de culoare, fotografia nu ne-a văzut întotdeauna așa cum vrem să fim văzuți, chiar și în unele dintre propriile noastre produse Google”, a declarat Sameer Samat de la Google.

Google spune că face modificări la ajustările automate ale balansului de alb „pentru a scoate în evidență tonuri naturale de maro”.

Compania spune că lucrează și la noi algoritmi pentru a distinge mai bine subiectul de un fundal.

Camera va fi gata pe noul Google Pixel, care va fi disponibil mai târziu, în acest an.

Cu toate acestea, Google a fost el însuși supus acuzațiilor de rasism, recent.

Compania a fost descrisă ca „instituțional rasistă” de către influentul academician IA Timnit Gebru. Ea spune că a fost demisă de companie după o lucrare pe care a scris-o despre discriminarea în IA, în decembrie.

Albume organizate de Inteligența Artificială

Google Photos va folosi IA pentru a aranja colecții, pe care le va distribui utilizatorului, similar cu Memories pe Apple și Facebook.

O mare plângere din partea utilizatorilor funcției Apple sau Facebook este atunci când oamenilor li se amintește de despărțiri sau de momente dificile din viața lor.
Google spune că au luat în considerare acest lucru și le va permite utilizatorilor să controleze ce fotografii includ sau nu, permițându-le să elimine anumite imagini, persoane sau perioade de timp.

O altă caracteristică pe care o introduc se numește „mici modele”. Acesta va folosi IA pentru a scana imagini și a crea albume bazate pe asemănări în ele – de exemplu, aceleași haine, aceeași canapea sau căni de cafea similare.

Google folosește, de asemenea, învățarea automată pentru a crea ceea ce ei numesc „momente cinematografice”, care vor analiza două sau trei fotografii făcute în câteva momente una după cealaltă și vor crea o imagine în mișcare, similară cu Live Photos de la Apple.

Limbaj inclusiv

Google a lansat o nouă funcție numită „Smart Canvas” – un fel de platformă umbrelă care interconectează Google Docs, Meet, Sheets, Tasks și Slides.

O caracteristică anunțată este un instrument de „scriere asistată”.

Aceasta va semnaliza utilizatorului „termenii de gen” și va sugera alternative.

De exemplu, unui utilizator care a scris „președinte” i se va cere dacă dorește să utilizeze un termen de gen – și i se vor oferi alternative precum „președinte” sau „președintă”.
Google a spus că mai multe detalii vor fi dezvăluite „în următoarele săptămâni”.

Android 12

Google a descris această actualizare a sistemului său de operare, Android 12, drept „cea mai mare schimbare de design din istoria Android”.

Această actualizare va include noi funcții de confidențialitate care vor permite utilizatorilor să aibă mai mult control asupra informațiilor pe care le obțin aplicațiile de la acestea.

O lumină din partea de sus a ecranului va indica dacă o aplicație folosește camera sau microfonul dispozitivului – o caracteristică cu care utilizatorii iOS Apple sunt deja familiarizați.
Utilizatorii pot opta, de asemenea, să partajeze o locație aproximativă în loc de una exactă.

Google și Apple s-au confruntat recent cu critici cu privire la sistemele lor de operare. Cele două companii conduc sistemele de operare ale marii majorități a telefoanelor din lume, în afara Chinei.

Apple a anunțat recent o nouă caracteristică a actualizării sale iOS, care permite utilizatorilor să oprească urmărirea aplicațiilor terțe. Google nu a anunțat un instrument echivalent.

Conferințe video 3D

Google a anunțat că lucrează la un nou sistem de chat video – unde persoana cu care vorbești apare în fața ta, în 3D.

Proiectul se numește „Starline” și își propune să creeze proiecții ultra-realiste pentru chat-urile video.

Pandemia a creat un interes imens pentru modul în care conferințele video pot fi îmbunătățite.
Cu toate acestea, înainte de a vă entuziasma prea mult, acesta este încă un proiect în curs.

Tehnologia are nevoie de mai multe camere și este puțin probabil să fie compatibilă cu tehnologia de consum în curând.

Google IA pentru a identifica afecțiunile pielii

De asemenea, Google a dezvăluit un instrument care folosește inteligența artificială pentru a ajuta la depistarea stării pielii, a părului și a unghiilor, pe baza imaginilor încărcate de pacienți.

Compania a declarat că ar trebui să se lanseze mai târziu în acest an și că aplicația a primit un marcaj CE pentru utilizare ca instrument medical în Europa.

Sursa: BBC
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata