Sfaturi pentru alegerea unui spațiu imobiliar potrivit nevoilor

Sectorul imobiliar se dezvoltă cu aceeași rapiditate, poate una mai acerbă chiar, ceea ce poate crea confuzie în rândul celor interesați de ofertele de închiriere. Cu siguranță că este o misiune ce presupune investirea unui efort destul de intens, mai ales pentru cei care nu au mai făcut asta până în prezent.

Extrem de importantă în tot acest proces este informarea adecvată, amănunțită cu privire la aspecte ce țin de prețurile aferente metrului pătrat util, suprafață, localizare etc. Un prim aspect de îndeplinit este identificarea unei platforme de încredere, în cadrul căreia se găsesc anunțuri imobiliare relevante și sigure. Un astfel de portal de acest gen este Compari Imobiliare, ce oferă pe lângă anunțuri complexe și statistici ce vizează prețurile pentru achiziții și închirieri, în funcție de oraș și de zone.

Pentru ca decizia finală să fie una mulțumitoare, mai ales când vine vorba despre achiziționarea unui apartament sau a unei case, este de preferat să se realizeze o listă ce include cele mai importante aspecte de avut în vedere în selectarea anunțurilor.

Acest portal de anunțuri imobiliare nu oferă numai statistici și anunțuri celor aflați în căutarea unui spațiu potrivit nevoilor pe care le au, ci și sfaturi utile pentru a face o alegere inspirată. Iată care sunt aspectele de realizat în acest sens, ce recomandări fac specialiștii din spatele platformei compariimobiliare.ro.

Prudență sporită în alegerea imobilului

Pentru a fi mulțumiți de alegerea finală, utilizatorii sunt sfătuiți să analizeze atent infrastructura sectorului în care dorește să cumpere spațiu de locuit. Spre exemplu, cei care au copii au nevoie de accesibilitate la unitățile de învățământ. Disponibilitatea unor stații pentru mijloacele de transport în comun, cea a parcărilor – în cazul celor cu automobile proprii, sunt aspecte de bifat în căutare. Și alte facilități pot face diferența în obținerea unui nivel de trai sporit: prezența unor farmacii în apropiere, a spitalului, băncilor, marketuri etc. Sunt și persoane care doresc să realizeze modificări asupra spațiului, după bunul plac, deci iată încă un aspect de avut în vedere.

Este absolut necesară selectarea acelor anunțuri care permit evaluarea stării în care se prezintă imobilele. Realizarea acestei etape în mod corect este crucială, unica modalitate de a evita o investiție neprofitabilă.

Compariimobiliare este un portal de anunturi imobiliare care pune un accent deosebit pe seriozitate și corectitudine, motiv pentru care aici se vor găsi numai acele anunțuri care au fost verificate și aprobate spre promovare.

Prudență maximă în încheierea contractului de vânzare – cumpărare

Este o recomandare absolut necesară de luat în vedere. Astfel, datoria cumpărătorilor este de a verifica în amănunt atât anunțurile imobiliare, cât și actele de proprietate ce le primesc. Deseori apar nereguli din cauza neatenției, mai ales când nu sunt citite atent clauzele incluse în contract. Mulți preferă să solicite ajutorul unui avocat care să analizeze clauzele respective, în fapt întregul contract, pentru a se asigura că nu există nereguli sau aspecte ascunse.

Tot cumpărătorului îi revine datoria de a solicita un extras ca să verifice existența unor gravări din partea organelor de stat, a instituțiilor financiare, băncilor, persoanelor fizice etc. În cazul în care urmează să se realizeze achiziționarea unui imobil care are sechestre, trebuie să se discute adecvat condițiile care au în vedere anularea respectivelor sechestre.

Tranzacția ar trebui, de asemenea, să se realizeze printr-o instituție financiară, de preferat de cea care a aplicat sechestrul. Astfel, noul proprietar va primi garanția legalității, dar și dovada care atestă anularea sechestrului.

Specialiștii portalului de anunțuri imobiliare menționat țin să atragă atenția clienților și asupra legalității procurii, deci încă un pas de realizat când vânzarea este realizată astfel. Este bine ca cel ce cumpără să poată face distincția clară între termeni ca arvună și avans. Cel dintâi, de exemplu, se referă la decizia proprietarului de a nu mai vinde după ce a fost plătită o sumă deja. Este situația în care poate fi solicitată restituirea sumei duble.

Plata în avans nu poate fi restituită decât în același procent. În cazul în care cumpărătorul este cel indecis, niciuna dintre sumele menționate nu îi va putea fi înapoiată.

Cei interesați să facă o investiție imobiliară sunt așteptați în cadrul portalului compariimobiliare.ro pentru a alege anunțurile cele mai relevante în funcție de preferințele pe care le au, acum că știu care sunt aspectele cărora trebuie să le acorde o atenție aparte.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata