Interpol: Sute de vaccinuri COVID-19 false au fost confiscate în Africa de Sud

Poliția sud-africană a confiscat sute de vaccinuri false COVID-19 și a arestat patru suspecți în legătură cu transportul, a declarat agenția globală de coordonare a poliției Interpol.

Acest lucru se întâmplă după ce Interpol, cu sediul central în Franța, a lansat în decembrie o alertă globală pentru aplicarea legii în 194 de țări membre, avertizându-i să se pregătească pentru rețelele de criminalitate organizată care vizează vaccinurile COVID-19, atât fizic, cât și online.

Aproximativ 400 de fiole – echivalentul a aproximativ 2.400 de doze – care conțin vaccinul fals au fost găsite într-un depozit din Germiston, la est de Johannesburg, unde ofițerii au recuperat și o cantitate mare de măști false de tip 3M, a declarat agenția pe site-ul său.
Trei cetățeni chinezi și un cetățean zambian au fost arestați.

Între timp, în China, poliția a identificat o rețea de vânzare a vaccinurilor contrafăcute COVID-19 și a făcut raiduri în incinta producției, ducând la arestarea a aproximativ 80 de suspecți. Peste 3.000 de vaccinuri false au fost confiscate la fața locului, a adăugat Interpol.

Citeste si:  Ebola: OMS speră că un vaccin preventiv va fi disponibil în 2015

„În timp ce salutăm acest rezultat, acesta este doar vârful aisbergului când vine vorba de infracțiunile legate de vaccinul COVID-19”, a declarat secretarul general al Interpol, Juergen Stock.
Nu a fost clar imediat dacă arestările din Africa de Sud și China au fost legate. Interpol nu a răspuns imediat la întrebări, în timp ce purtătorul de cuvânt al poliției sud-africane nu a fost disponibil pentru comentarii.

Interpol a declarat că investigațiile continuă și primește, de asemenea, rapoarte suplimentare despre distribuirea falsă a vaccinurilor și încercările de înșelătorie care vizează instituțiile de sănătate, cum ar fi casele de îngrijire medicală.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner