Facebook va eticheta toate postările despre vaccinurile COVID-19

Foto: evz.ro

Facebook Inc, care a fost criticat de parlamentari și cercetători pentru că a permis răspândirea dezinformării vaccinurilor pe platformele sale, a declarat luni că a început să adauge etichete la postările care discută despre siguranța vaccinurilor și va eticheta în curând toate postările despre vaccinuri.

Compania de social media a declarat într-o postare pe blog că lansează și un instrument în Statele Unite pentru a oferi oamenilor informații despre locul în care să primească vaccinurile COVID-19 și adăugarea unei zone de informare COVID-19 pe platforma sa de partajare a fotografiilor, Instagram.

Afirmațiile și conspirațiile false despre vaccinurile împotriva coronavirusului au proliferat pe platformele de socializare în timpul pandemiei.
Facebook și Instagram, care și-au înăsprit recent politicile după ce au adoptat mult timp o abordare practică împotriva dezinformării vaccinului, rămân la conturi mari, pagini și grupuri care promovează afirmații false despre vaccinuri și pot fi ușor găsite prin căutări de cuvinte cheie.

Directorul de produse Facebook, Chris Cox, a declarat într-un interviu că, compania a luat „foarte în serios” afirmațiile false virale, dar a spus că există „o zonă gri imensă cu oameni care au îngrijorări … dintre care unii oameni ar numi-o dezinformare și alți oameni ar numi-o îndoială ”.

Citeste si:  Destinaţii pentru o călătorie în timp

„Cel mai bun lucru de făcut în acea zonă cenușie imensă este doar să te prezinți cu informații autoritare într-un mod util, să fii o parte a conversației și să o faci cu experți în sănătate”, a adăugat el.
Compania a declarat că etichetează postările de pe Facebook și Instagram care discută despre siguranța vaccinurilor COVID-19 cu text care spune că vaccinurile trec prin teste de siguranță și eficacitate înainte de aprobare.

În postarea de pe blog, a mai spus că, de când și-a extins lista de afirmații false interzise despre coronavirus și vaccinuri în februarie, a eliminat încă 2 milioane de postări de pe Facebook și Instagram. Facebook a spus că a implementat, de asemenea, măsuri temporare, inclusiv reducerea acoperirii conținutului de la utilizatorii care partajează în mod repetat conținut marcat fals de verificatorii de fapt.

Citeste si:  Flori şi şampanie pentru Angela Merkel la împlinirea vârstei de 60 de ani, la Bruxelles
Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner