Alianța Pentru Turism a organizat conferinţa „Turism cu optimism”

Foto: aielinestravel.ro
45

Premierul Nicolae Ciucă a fost prezent la conferința „Turism cu optimism”, organizată de Alianța Pentru Turism, unde a subliniat faptul că România este o țară sigură. Totodată, acesta este de părere că turismul nu este exploatat la adevăratul potențial pe care țara noastră îl are.

România este o țară sigură

Din punct de vedere turistic, în contextul invaziei ruse din Ucraina, premierul a spus că există tendința ca oamenii să creadă că se pot confrunta cu o anumită stare de nesiguranță. Totuși, Ciucă este de părere că România trebuie să continue să-și dezvolte toate elementele de potențial.

În opinia sa, „Există această tendință ca oamenii să creadă că se pot confrunta cu o anumită stare de nesiguranță. România este o țară sigură și România trebuie să continue să-și dezvolte toate elementele de potențial, astfel încât turismul să joace acea pondere în interiorul Produsului Intern Brut. (…) România este țară membră a Uniunii Europene, România este țară membră a NATO, România are toate garanțiile de siguranță și securitate, astfel încât să poată să desfășoare o activitate de turism care să fie în beneficiul tuturor”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Ţara noastră are o istorie îndelungată, frumuseți și tradiți

În contextul socio-turistic, premierul spune că, printre atuurile pe care le are România, se numără o istorie îndelungată, frumuseți și tradiții.

„Avem tot ceea ce poate să însemne interes pentru turism. (…) Cred că potențialul pe care țara noastră, că nu este exploatat în întregime pe care țara noastră îl are”, a conchis  Ciucă.

Turiștii se tem să vină în România?

La rândul său, directorul executiv al Asociației de Ecoturism din România, Bogdan Papuc, a avertizat anterior că situația din Ucraina reprezintă un risc major din România, din punct de vedere al turismului. Declarația lui Bogdan Papuc a fost făcută la o dezbatere organizată de Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului la Târgul de Turism.

În opinia sa, „În momentul de faţă, în ceea ce priveşte situaţia din Ucraina, este un risc major pentru noi pentru că, din punct de vedere al unui turist din vestul Europei sau din alte zone de pe glob, pentru el distanţele sunt mici între graniţa de nord sau de este şi sudul ţării. România nu este o ţară foarte mare, este o ţară medie pentru Europa. Şi atunci există motive reale de îngrijorare şi chiar am primit semnale în sensul ăsta de la unii turişti care îşi pun problema în ce măsură mai este sigur în momentul de faţă să vii în România”, a declarat Bogdan Papuc.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata