Violeta Alexandru: „e mai bine să nu muncească pentru că oricum vine statul și le dă”

92

Violeta Alexandru, fostul ministru al Muncii anunță într-o postare pe pagina sa de socializare că actuala coaliție PSD-PNL le pregătește românilor care au muncit o viață întreagă o mare nedreptate.

Astfel, Violeta Alexandru spune că, practic, cele două partide încurajează dependența de ajutoare și de banii de la stat și transmit românilor mesajul că „e mai bine să nu muncească pentru că oricum vine statul și le dă”.

Fostul ministru  consideră că o nouă nedreptate majoră va începe în curând în România. Acesta se referă la românii care au muncit o viață întreagă „pentru o pensie pe contributivitate”. În opinia sa, „voucherizarea” dorită de PSD și PNL nu încurajează munca ci transmite mesajul „că e mai bine să nu muncească pentru că oricum vine statul și le dă”.

O mare nedreptate pentru oamenii care au muncit o viață întreagă „pentru o pensie pe contributivitate”

În opinia sa, „Voucherizarea, care va începe în curând (săptămâna viitoare vor scoate public planul măreț), înseamnă o profundă nedreptate pentru oamenii care au muncit o viață întreagă. Va duce veniturile celor care au muncit mai puțin aproape de ale celor care au muncit toată viața pentru o pensie pe contributivitate (pentru ei nu există niciun sprijin; nici măcar să beneficieze de ceea ce li se cuvine întrucât au plătit contribuții – vezi munca în condiții speciale/deosebite; sporurile în acord global). Nu mai invoc și ajutoarele de hrană și altele date de primării celor aparținând categoriei persoanelor vulnerabile.

Anchetele sociale nu se fac și când se fac, se fac superficial. O dată, cel mult, deși între timp situația persoanei se poate să se fi schimbat. E de dorit să se schimbe. România pe care o vrea PSD-PNL este dependentă de ajutoare și bani de la stat până când toate acestea ajung să fie efectiv o palmă pe obrazul celor care trăiesc doar din pensia pentru care au muncit toată viața sau dintr-un salariu mai mic.

Nu își pun problema să îi ajute activ, să lucreze cu acești oameni ca să dobândească și încredere și aptitudini pentru a câștiga un venit (eventual servicii pentru a nu îi abandona). Nu fac asta, ci dimpotrivă. Guvernul actual le dă mesajul că e mai bine să nu muncească pentru că oricum vine statul și le dă (din taxele și impozitele celor care muncesc). Este un mesaj anti-muncă cinstită”, a transmis Violeta Alexandru într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Direcția României e profund greșită

În ciuda acestor măsuri anunțate de actuala coaliție de guvernare, fostul ministru spune că nu va fi de ajuns, având în vedere că toate prețurile au crescut, mai ales la energie, gaze și combustibili. Violeta Alexandru este de părere că direcția în care România se îndreaptă acum este total greșită și spune că se pare că „e ca pe vremea lui Ceaușescu”, când românii mai primeau „niște bănuți”.

Aşadar, „Oricum, cu toate vouchersle lor nu pot acoperi cheltuielile oamenilor. Prețurile au crescut pentru că energia, gazul, combustibilul, toate acestea s-au scumpit când puteau să fie la nivelul corect (cu tot cu profit, dar cu un profit decent, nu unul care să umple buzunarele companiilor de stat și pe ale Guvernului, pe spatele oamenilor). Am mai scris despre aceste teme, inclusiv despre pasivitatea Ministerului Energiei în fața creșterii prețurilor la producătorii (companii de stat) care nu aveau nicio justificare să crească atât de mult prețul la energie.

Violeta Alexandru: Ne aduc în genunchi ca să stăm cu mâna întinsă

Din punct de vedere socio-economic, direcția în care am pornit, ca țară, e profund greșită. Telefonul și Facebook-ul meu sunt pline cu mesaje de la oameni modești, oameni cu bun simț care îmi spun: „Cum este posibil ca pensia mea după 37 de ani de muncă să fie cu câțiva lei mai mare față de cea a unei persoane care a muncit 15? Dincolo de pensie, cu toate ajutoarele și voucherele, o persoană care nu a muncit ajunge să aibă peste mine”. Oameni își dau seama ce se întâmplă.

Ne aduc în genunchi ca să stăm cu mâna întinsă, să ne intre în cap că nu merităm mai mult prin munca noastră ci doar dacă vrea Guvernul și dacă suntem cuminți. Iar Guvernul crede că oamenii nu își dau seama că banii nu sunt nici ai lui Ciucă nici ai lui Ciolacu, ci sunt fix din munca oamenilor care contribuie la buget, inclusiv din banii cetățenilor europeni căci nici UE nu vine cu bani de acasă ci gestionează banii contribuabililor europeni.  Pare că e ca pe vremea lui Ceaușescu. Mai dăm niște bănuți …”, a conchis aceasta în mesajul transmis.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata