AFM a semnat contracte de circa 96,4 milioane de lei în cadrul programului Iluminat Public

Foto: punctul.ro

96,4 milioane de lei au valoarea contractele care au fost semnate în 2020 şi în 2021 în cadrul Programului Iluminat Public, informează Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), într-un comunicat transmis, marţi, AGERPRES.

Până în prezent, în cadrul programului guvernamental au fost aprobate, în total, 554 de dosare de finanţare pentru suma de 332,12 milioane de lei, şi patru contestaţii, ai căror beneficiari sunt Unităţile Administrativ-Teritoriale (UAT), la nivelul  întregii ţări.

Aşadar, de la debutul programului şi până în prezent, au fost semnate 152 de contracte, dintre care 133 de contracte în anul 2020 (în cuantum de 86,19 milioane de lei) şi 19 contracte parafate în acest an, cu o valoare de 10,24 milioane de lei, informează AFM.

Pentru viitor se anunţă o nouă listă ce conţine 49 de dosare şi trei contestaţii aprobate în cadrul programului Iluminat Public au fost publicate de AFM pe site-ul propriu, la secţiunea aferentă.

În acest context, programul Iluminat Public, permite UAT să beneficieze de fonduri pentru modernizarea sistemelor de iluminat public prin înlocuirea corpurilor de iluminat având un consum ridicat de energie electrică cu corpuri de iluminat cu LED, precum şi achiziţionarea şi instalarea sistemelor de dimare/telegestiune care permit reglarea fluxului luminos la nivelul întregului obiectiv de investiţii.

Prin acest program, finanţarea se acordă într-o pondere de maximum 90% din cheltuielile eligibile şi în limita sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitanţi, respectiv maximum 500.000 lei pentru UAT cu o populaţie de până la 4.000 locuitori şi cel mult 1.000.000 lei pentru UAT cu o populaţie de peste 4.001 locuitori.

Sesiunea de înscriere s-a încheiat la data de 22 septembrie 2020.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata