AMOFM oferă şomerilor 931 de locuri de muncă

Şomerii din capitală pot alege un loc de muncă din cele 931 puse la dispoziţie de către Agenţia Municipală de Ocupare a Forţei de Muncă Bucureşti, potrivit datelor centralizate la data de 5 mai de AMOFM.

Numărul actual al locurilor de muncă vacante din Bucureşti este mai mare cu 276 de locuri decât cel oferit de AMOFM pe data de 28 aprilie, când erau libere 655 de locuri de muncă.

Cele mai multe locuri de muncă sunt pentru muncitori calificaţi, respectiv 428.

Cea mai mare cerere este pentru şoferi de autoturisme, camionete, camioane (134 de locuri), urmată de solicitările pentru operator confecţioner în industria îmbrăcăminte din ţesături – 50 şi de confecţioneri-asamblori articole din textile, 30 de posturi, asfaltator – 20, betonist – 20, pavator – 20 de locuri.

A doua grupă profesională aflată la mare căutare sunt muncitorii necalificaţi, care pot alege din 248 de posturi.

Cea mai mare cerere este pentru lucrători operativi pentru autocompactoare, lucrători pentru salubrizarea căilor publice şi lucrători-sortatori de deşeuri reciclabile, pentru fiecare profesie existând câte 50 de posturi libere.

Absolvenţii de studii medii au la dispoziţie 197 de posturi, cele mai multe fiind pentru agenţi de securitate – 60, grefier – 35, funcţionari informaţii clienţi (20) şi lucrători comerciali – 15 locuri.

Pentru cei cu studii superioare există 58 de locuri vacante în Bucureşti, remarcându-se o cerere mare pentru conducător de lucrări civile şi ingineri căi ferate drumuri şi poduri, câte 6 posturi.

Cei interesaţi sunt invitaţi să se adreseze pentru detalii agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă din cele şase sectoare bucureştene.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata