Budincă de orez cu mere, un preparat uşor de gătit şi sănătos

Budinca de orez cu mere este un preparat delicios potrivit oricărei vârste, care îmbină gustul orezului cu lapte cu cel al merelor cu scorțișoară, este sănătos și se gătește foarte ușor.

Doamna Florentina din Târgu-Jiu ne prezintă rețeta respectivei budinci despre care spune că o prepară mereu când are poftă de ceva dulce și sățios, fiind desertul preferat al nepoților săi.

Pentru prepararea budincii este nevoie de două căni de orez, un litru de lapte, 100 grame de unt, 75 de grame de zahăr, 20 grame de zahăr vanilinat, 4 ouă, 100 grame stafide, sare și 500 grame de mere.

„Orezul se spală bine și se pune la fiert cu apă, când începe să se umfle se adaugă laptele și se lasă să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când pentru a nu se prinde. Untul se scoate din frigider și se lasă să se înmoaie la temperatura camerei, se bate spumă cu zăharul, zahărul vanilinat și gălbenușurile. Se adaugă orezul fiert, stafidele și merele curățate de coajă și tăiate felii. Separat se bat albușurile cu un vârf de cuțit de sare și se amestecă încet cu restul compoziției, amestecând de jos în sus cu o lingură. Preparatul se toarnă într-o tavă unsă cu unt și se dă la cuptor la foc mediu pentru circa 50 de minute”, a spus doamna Florentina.

Celor cărora le place ca budinca să fie foarte aromată pot adăuga în compoziție și scorțișoară care se îmbină foarte bine atât cu orezul, cât și cu merele sau la servire pot pune deasupra budincii o linguriță de dulceață.

„Rezultatul este delicios, fiind de preferat să se consume după ce se răcește un pic, în niciun caz fierbinte. Aromele se simt mult mai intens când preparatul este lăsat să se răcească timp de două-trei ore, putând fi consumat chiar și rece, direct din frigider, a doua zi. Trebuie doar acoperit cu o folie alimentară pentru a nu se întări”, a mai explicat doamna Florentina din Târgu-Jiu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata