Care sunt cele mai bune modalități de a economisi bani si de ce e bine să începi să o faci cât mai repede

Dacă o persoană, care lucrează mult și nu are timp să facă prea multe calcule și să se gândească mereu la planuri financiare de investiții, lucru care i se pare complicat. Cu toate acestea, dorește să economisească niste bani, atunci când poate și, mai ales, atunci când are. Operațiunea să o poți face spontan și fară prea multe bătăi de cap.

În prezent, există instrumente financiare prin care poți face depuneri succesive și poți retrage bani, în siguranță, atunci când ai nevoie.

Astfel, poți pune bani deoparte pentru planurile tale importante, fără să stai prea mult pe gânduri dacă iți deschizi un cont de economii iar instituția financiară la care vei deschide un astfel de cont îți vă oferi o mică dobândă pentru sumele adunate, permițându-ți, în același timp, să ai un control permanent asupra banilor. Poți face asta prin:

  • contul de economii, în care ai flexibilitate că la contul curent și dobânzi că la depozite. poți economisi oricând și de oriunde, prin Internet și Mobile Banking.
  • depozit cu depuneri ulterioare, unde ai un singur depozit cu dobândă atractivă, pe care-l poți alimenta prin depuneri repetate.

În planutile de economisire, prin aceste instrumente financiar-bancare economisești în ritmul tău și poți beneficia de:

  • flexibilitate, prin Internet și Mobile Banking poți economisi oricând și de oriunde
  • dobânzi atractive și beneficiezi de dobânzi la depozite și de bonusuri de dobândă dacă foloseșți Mobile Banking
  • depozite garantate, pentru că banii tăi sunt în siguranță. Depozitele sub 100.000 de euro sunt garantate prin lege, de FGDB
Sursa: Ziare.com
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata