Christine Lagarde preşedinta BCE, spune că nu vor fi schimbări importante în politica monetară la următoarea şedinţă

Pentru politica Băncii Centrale Europene, franţuzoaica Christine Lagarde, a anunţat că există o posibilitate redusă, ca instituţia să efectueze schimbări majore în activitatea sa monetară, în afara setărilor actuale ale programelor de stimulare, atunci când factorii de decizie se vor întruni luna viitoare, scrie Bloomberg.

Şefa BCE, Christine Lagarde, spune că nu vor fi schimbări importante în politica monetară la următoarea şedinţă

În contextul bancar actual, preşedinta Lagarde a făcut aceste observaţii, în condiţiile în care inflaţia accelerează în zona euro, UE şi SUA.

„Este mult prea devreme şi de fapt nu este necesar să se dezbată probleme pe termen lung“, a declarat Lagarde la Lisabona, răspunzând la o întrebare dacă revenirea economică a Europei poate determina BCE să reducă programul său de urgenţă de achiziţii de obligaţiuni.

Din punct de vedere bancar, „Angajamentul nostru faţă de zona euro este să menţinem condiţii de finanţare favorabile pe toată perioada pandemiei“, a spus ea.

În contextul sanitar mondial, o intensificare a eforturilor de vaccinare şi o scădere a infecţiilor au alimentat speculaţiile că oficialii BCE ar putea începe în curând să discute retragerea treptată a sprijinului.

Aşadar, Banca centrală a zonei euro şi-a intensificat achiziţiile de obligaţiuni în acest trimestru pentru a contracara o creştere a costurilor de finanţare  determinată de recuperarea mai rapidă a SUA. Consiliul guvernatorilor BCE se va reuni pe 10 iunie.

Sursa: businessmagazine.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata