Incredibil! Băncile au cerut FMI să oblige Guvernul să le dea comisioanele „grase” înapoi!

– Bancile au solicitat insistent la intalnirile cu delegatia FMI si CE sa fie introdusa in noua scrisoare de intentie o prevedere care sa oblige Guvernul sa modifice OUG nr. 50 privind contractele de credite pentru populatie in limitele normelor UE si sa se renunte la refacerea contractelor in derulare.

Mai mult,  dacă modificarea Ordonanţei 50 nu va fi inclusa in cadrul scrisorii de intentie pe care o vor incheia autoritatile romane cu FMI, bancile comerciale ameninţă că ar putea solicita Comisiei Europene deschiderea unei proceduri de infringement impotriva Romaniei, relatează Incont.ro.

In luna iunie, Guvernul a aprobat Ordonanta de Urgenta 50/2010 pe baza unui proiect elaborat de ANPC, care transpune in legislatia locala Directiva 2008/48/CE, printre cele mai cunoscute prevederi ale actului normativ fiind eliminarea comisionului de rambursare anticipata la creditele cu dobanda variabila.

Astfel, bancile trebuie sa modifice pana la 19 septembrie aproape toate contractele de credit pentru a le adapta la noile reglementari si nu vor mai putea incasa comisioane la rambursarile anticipate pentru imprumuturile cu dobanda variabila, in timp ce la celelalte comisioanele sunt limitate la 1%.

Citește și
3 Comentarii
 1. Florin spune

  Mare tupeu au bancile din Romania. NU vor sa renunte usor la clauzele abuzile desi la ele acasa(in tarile de origine) legislatia nu le permite de mult asa ceva.
  Cum este posibil ca bancile din Romania sa inregistreze, in primul semestru din 2010, un profit mai mare decat cel din 2009 ?
  Si asta pe timp de criza, cand credite nu se mai dau (sau foarte putine) iar restantierii la plata ratelor sunt mai multi ca oricand. De unde vine profitul ? Evident de la cei buni platnici.

 2. pensionar spune

  CAPITALISMUL ACUMA ARATA ADEVARATA FATA DE MIZERIE UMANA, MUMA PENTRU BOGATI, CIUMA PENTRU MILIOANE DE SARACI.ASTA E CASTIGUL REVOLUTIEI MULT ACLAMAT DE UNI BENEFICIARI A LOVITURI DE STAT.

 3. Bogdan spune

  sa plece inapoi in tarile lor! bancile astea care se ingrasa! asta ar fi gandirea romanului , nu! lasa ca ne descurcam noi cu CEC-ul si CAR-urile…
  sa plece Renault, Ford, toti astia grasii! stim noi cum sa facem comert, economie, etc
  papagali am fost, tot papagali o sa ramanem

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata