Laszlo Borbely: Am reuşit să plătesc toate datoriile ministerului

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, a anunţat vineri (21 mai 2010) într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că toate datoriile acestui minister au fost plătite şi că a făcut un apel la colegii săi din Guvern să îi urmeze exemplul.

„Am reuşit să plătesc toate datoriile ministerului şi am făcut un apel şi în Guvern. E cel mai important lucru pentru constructori, pentru firmele care sunt implicate în diferite investiţii de infrastructură să-şi primească datoriile de la stat.
Nu poţi să pretinzi la o companie să-şi plătească toate dările către stat, când statul are mai mari datorii către firma respectivă. Şi am luat şi o decizie de principiu în Guvern, care să vedem cum se va materializa, să se plătească toate datoriile, mai ales cele care sunt mai vechi de 90 de zile”, a arătat Borbely.

Ministrul a subliniat că, la sfârşitul primului trimestru al acestui an, MMP nu numai că a plătit toate datoriile, dar a cheltuit şi 98% din banii de investiţii pe trimestrul I.
„Alte ministere sunt la 30, la 40% şi e bine acum. Evident vom face o analiză cine ce a făcut şi fiecare trebuie să răspundă de activitatea pe care o coordonează (….) Suntem responsabili de zona pe care o păstorim.

Şi eu sunt, în primul rând, responsabil pentru ceea ce se întâmplă la Ministerul Mediului, după ce am găsit un minister răvăşit, care a avut foarte multe datorii şi restanţe”, a susţinut Laszlo Borbely.
Ministrul Mediului a mai arătat că după 5 luni a reuşit să rezolve în jur de 10 infringement-uri de la Uniunea Europeană, fapt confirmat şi de recentul control efectuat de Comisia Europeană.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata