Oficialii europeni au decis modificarea certificatului verde

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre certificatul verde, anunțând că autoritățile europene au luat o decizie importantă cu privire la acest document. Potrivit noului ministru, oficialii europeni au decis modificarea acestuia.

Certificatul verde COVID să fie doar pentru libera circulație între statele membre ale Uniunii Europene.

Noul ministru al Sănătății, Alexandru Fafila a declarat că oficialii europeni au decis ca certificatul verde COVID să fie doar pentru libera circulație între statele membre ale Uniunii Europene. În acest context, ministrul Sănătății spune că se încearcă adaptarea documentului, motiv pentru care el nu se va mai numi certificatul verde COVID ci certificat COVID.

De asemenea, Alexandru Rafila a discutat și despre impunerea documentului la locul de muncă, subliniind că nu s-a renunțat la idee, dar că se va aplica în anumite condiții.

În plus, acesta a subliniat că certificatul verde ar putea fi impus la locul de muncă atunci când rata incidenței crește, urmând ca atunci când scade, documentul să nu mai fie necesar.

În explicaţiile sale, „Nu renunţăm complet la idee. Propunerea a fost legată de utilizarea pentru o perioadă de timp limitată ţinând cont de contextul epidemiologic. Dacă e o creştere a cazurilor două săptămâni, se introduce şi se renunţă când scade incidenţa”, a explicat medicul Rafila.

Certificatul COVID va fi introdus la locul de muncă atunci când situația va fi oportună

În contextul dat, Ministrul Sănătății a vorbit, despre certificatul verde și despre impunerea sa la locul de muncă indiferent dacă este vorba despre sectorul privat sau public.

Acesta a explicat că părțile au progresat în ceea ce privește consensul și că se dorește ca certificatul verde să fie introdus la locul de muncă atunci când există justificare epidemiologică.

Astfel, „Consensul a progresat, avem un feedback pozitiv şi cred că adoptarea unui certificat verde cu toate categoriile de eventualităţi – vaccinare, testare, trecere prin boală – este oportună.

Vrem ca el să fie introdus atunci când există justificare epidemiologică, când e raţional, şi să renunţăm la el când nu mai e cazul. Asta e ideea, să nu fie pentru totdeauna”, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, duminică, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata