Planul secret al lui Klaus Iohannis după ce își termină mandatul în 2024, s-a aflat, acesta dorește să fie premier

Planul ascuns al lui Klaus Iohannis a ieşit la iveală. Preşedintele îşi doreşte o nouă funcţie extrem de importantă, după cea deţinută la Palatul Cotroceni.

Ludovic Orban, fost prim-ministru şi fost preşedinte al PNL, afirmă că preşedintele Iohannis doreşte să rămână în politica internă după cele două mandate în fruntea statului român. Mai precis, Klaus Iohannis ar viza postul de premier!

În plus, actualul preşedinte şi-ar dori şi schimbarea Constituţiei, pentru transformarea României într-o republică parlamentară, unde preşedintele este ales de Parlament, nu de popor, iar poziţia prim-ministrului este mult mai importantă.

În afirmaţiile sale, „Este planul lui Iohannis care nu vrea să se pensioneze și care după ce își termină mandatul în 2024 dorește să fie premier. (…)

Președintele nu mai e ales de popor (în cazul unei republici parlamentare – n.red.), ci e ales de Parlament și e mai ușor de implementat o negociere politică decât o campanie în care cetățenii români sunt cei care decid”, a explicat, miercuri, Ludovic Orban.

Control asupra PNL şi un partener, care să devină preşedinte în locul său

Mai mult, Ludovic Orban a mai atras atenţia că preşedintele Iohannis are nevoie de câteva lucruri înainte să-şi poată pune în practică planul de a deveni prim-ministru.

Astfel, „Nu mai poate să fie președinte. El are două mandate pline, nu mai poate fi președinte. Deci el își dorește să fie premier.

Și pentru a fi premier are nevoie de câteva lucruri: să controleze PNL și are nevoie de un partener cu care să se înțeleagă, să-i ofere câștigarea președinției României și acel președinte și partener”, a mai precizat fostul preşedinte al PNL, potrivit Antena 3.

Mircea Geoană, preşedintele României?!

Acest partener şi viitor preşedinte al României ar putea fi MIrcea Geoană, este de părere Ludovic Orban. Întrebat de jurnalişti despre această posiblitate, liberalul a reamintit că România s-a mai aflat în acest film în 2009.

În viziunea sa, „E posibil (tandemul Geoană preşedinte, Iohannis premier – n.red.), deși dacă ne uităm în istoria alegerilor prezidențiale vom vedea că la alegerile prezidențiale, de regulă, candidatul la funcția de președinte al României a fost președintele PSD, indiferent că a fost Ponta, Geoană, Năstase. Filmul ăsta a mai fost în 2009”, a mai declarat, miercuri, Ludovic Orban.

În contextul conspiraţiilor, fostul lider al PNL a precizat că acest plan s-a pus în mişcare chiar dinainte de Congresul Partidului Naţional Liberal din luna septembrie, „cel mai nedemocratic din istoria partidelor din România”, atunci când s-au folosit toate „pârghiile posibile și imposibile, folosirea amenințărilor, a unor instrumente profund nedemocratice” pentru ca preşedintele Iohannis să obţină rezultatul dorit.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata